Skip to main content

Připravujeme na rok 2012

 |  Aktuality

V příštím roce pro Vás LiStOVáNí připravuje spoustu dalších krásných knih a tentokrát už opravdu nebude chybět ani kuchařka. Podívejte se na co všechno se můžete těšit.

  • Pachatelé dobrých skutků (Miloš Kratochvíl)
  • Dobrý proti severáku (Daniel Glattauer)
  • U nás v Evropě - Na obědě u evropských rodin (Markéta Hejkalová)
  • O rackovi a kočce, která ho naučila létat (Luis Sepúlveda)
  • Merde Impossible (Stephen Clarke)
  • Zahrada (Jiří Trnka)

pachatele dobrych_skutku_minileden 2012/pro děti a mládež

Pachatelé dobrých skutků (Miloš Kratochvíl)
Michal Souček a Filip Fialka, pachatelé dobrých skutků, spolu zůstali jako nerozluční kamarádi! Jako Puntíkáři, Duchaři, Kouzláci, Bouráci i Klofáci zachraňovali spolužáky, psy, rodiče, skauty, školy i kouzelníky. Nezlomily je poznámky učitelky, podezřívavost ředitele, akce psychiatrické doktorky tety Marcely, maléry i úrazy. Ale je před nimi zkouška nejtěžší - láska ke stejné spolužačce. Teď se teprve ukáže, jestli jsou Piskoř s Fildou kamarády na život a na smrt!
Účinkují: Pavel Oubram, Věra Hollá
Vydalo nakladatelství Mladá fronta

dobry proti_severaku_miniúnor 2012 / pro dospělé

Dobrý proti severáku (Daniel Glattauer)
Emmi Rothnerová chtěla přes internet zrušit předplatné časopisu Like. Kvůli překlepu ale její e-mail dostane Leo Leike. Protože Emmi mu dál posílá e-maily, upozorní ji Leo na její omyl. Začne tak nezvyklá korespondence, jakou lze vést jen s osobou naprosto neznámou. Na tenkém ostří mezi absolutním neznámem a nezávaznou intimitou se oba víc a víc sbližují, až si nakonec musí nevyhnutelně položit otázku: snesly by milostné city, které rozkvetly v e-mailech, osobní setkání? A co by se stalo, kdyby ano? Tenhle milostný balet by se jistě líbil všem romantikům, a to hned z několika důvodů. Oba protagonisté v knize okusí nejrůznější odstíny a tóny staré dobré romantické touhy, která vzkvétá, ale nerozplývá se. Text je vtipný, což je pro romantiky velice cenné. Emailové LiStOVáNí!
Účinkují: Věra Hollá, Pavel Oubram, Lukáš Hejlík
Vydalo nakladatelství Host

u nas_v_evrope_minibřezen 2012/pro dospělé

U nás v Evropě - Na obědě u evropských rodin (Markéta Hejkalová)
Projekt LiStOVáNí po ekonomické knize přináší na divadelní prkna další neobvyklý text a odpovídá tak na poznámky svých diváků, že neudělal "snad už jen kuchařku". Právě kniha U nás v Evropě, která vychází ze stejnojmenného televizního pořadu, bude dalším vtipným zářezem tohoto projektu. Nejenže v průběhu večera navštívíte země Evropské unie, ba přímo dostanete se na večeři k různým evropským rodinám, ale po skončení budete moci ochutnat "pokrm, který se pod pokličku překvapení" dostane přímo při představení. A samozřejmě se skvěle pobavíte, těšte se na velkou divadelní kuchařskou show!
Účinkují: Lukáš Hejlík, Alan Novotný, Kristýna Kalinová
Vydalo nakladatelství Česká televize
Pod záštitou ministra zahraničních věcí ČR Karla Schwarzenberga

o rackovi_a_kocce_mini2012/pro děti

O rackovi a kočce, která ho naučila létat (Luis Sepúlveda)
Světově proslulý spisovatel Luis Sepúlveda kdysi slíbil svým dětem, že pro ně napíše příběh, který nejen podněcuje fantazii a důvtip, ale zároveň ukazuje, jak lépe poznat svět, mít ho rád, a tak o něj pečovat s větším porozuměním. Racek Kenga uvízl v moři v černé mazlavé ropě, z posledních sil doletí do nejbližšího přístavu a přistane na balkoně, kde se právě sluní velký černý kocour Zorbas. Před zraky užaslého Zorbase snese své poslední vejce... Kocour stojí nyní před těžkým úkolem, jak se postarat o vylíhlé mládě a splnit slib, který dal racčí mámě, a to sice, že malého Racka naučí létat.
Účinkují: Lenka Janíková a Jakub Zedníček
Vydalo nakladatelství Rybka publishers

marde impossible_mini2012/pro dospělé

Merde Impossible (Stephen Clarke)
Slavný Angličan, který zažívá nezapomenutelné příhody v Paříži a celé Francii, Paul West tentokrát dostane nabídku, která se neodmítá – dva slunečné týdny all-inclusive, navíc s krásnou blondýnkou, která se ocitla na jihu Francie, aby zjistila, jak se to tam má s pašováním kaviáru – ale brzy je nad slunce jasné, že se zajímá o mnohem větší rybu, než je jeseter a Paul se začne cítit jako James Bond v akci... A trochu jako Mata Hari. Mezitím si Paulova kamarádka Elodie bere francouzského aristokrata a Paul je pověřen organizováním hostiny. Vařit pro francouzskou smetánku je vskutku riskantní úkol, ovšem Paul se ujišťuje, že se nic nemůže pokazit. Nebo může? Když má na svatbu dorazit i samotný francouzský prezident!?
Vydalo nakladatelství Plus

zahrada mini2012/pro děti

Zahrada (Jiří Trnka)
Zahrada Jiřího Trnky patří mezi díla, která léta oslovují děti i dospělé. Má své kouzlo, poezii i humor. Pohádku Trnka nejen ilustroval, ale sám i napsal. Pět kluků otevře starou rozvrzanou branku a vejdou do krásné zahrady, kde potkají starého moudrého trpaslíka, zlomyslného kocoura a odhalují rozličná tajemství.
Vydalo Studio trnka