Skip to main content
Poslední letošní Ekonomie!

Poslední letošní Ekonomie!

19. 12. 2011

Snad cestou z trhů, z nákupů, od sálatu, odkudkoliv, stavte se ještě na poslední LiStOVáNí sezóny, naší reprízu dnes už kultovní Ekonomie dobra a zla od Tomáše Sedláčka. Navíc je to naše jubilejní 111. repríza. Ve Štúdiu12 21.12. v 19:00 se na Vás budeme těšit, ...

Divoké Vánoce v Baobabu

Divoké Vánoce v Baobabu

19. 12. 2011

12 klasických pohádek vyprávěných obrazem 12 ilustrátory Baobabu, Kaplického Bylo nás pět z Tábora - úžasná pouliční dobrodružství doplněná o mapy, kde se příběh odehrává a zejména fotografie míst a zákoutí z archivu fotografického ateliéru...

Vítejte na nových stránkách!

13. 12. 2011

A je to tady? Asi ano. Po téměř roční přípravě právě když nám ten rok spěje tak hezky ke konci jsou tu konečně nové stránky listovani.cz. Manželé Hejlíkovi (Jindra a Ivana) na nich strávili nemálo večerů a nocí. Výslednou práci můžete právě teď vidět. Tak ať se líbí, stejně jako ten blížící se Nový rok! Hezké Vánoce. Vaše LiStOVáNí

Jednoduše, jsou úžasní

10. 12. 2011

Účastnil jsem se dvou produkcí z dílny LiStOVáNí, založených na mých knihách, a považuji jejich práci za nápaditou a inspirující. Jejich adaptace s citlivou přesností vystihují atmosféru mých děl a jejich herecké výkony jsou prvotřídní. 

Pozvánka na křest knihy

8. 12. 2011

Vydavatelství Mladá fronta a. s. si Vás dovoluje pozvat na slavnostní křest poslední knihy Miloše Kratochvíla ze série Pachatelé dobrých skutků 5 - Klofáci.
Akce se koná v pondělí 12. prosince 2011 v 10:00 hodin Městská knihovna v Praze - malý sál, Mariánské náměstí 1/98, Praha 1.

Jste nyní součástí našich životů

7. 12. 2011

Neděle ráno, 4. prosince 2011. V Seattlu je chladno a jasno, ještě pořád padá listí...
Ahoj, Lukáši, ale i Alane, Petro a Marty!
Omlouvám se, že jsem dopis, který jsem si v duchu skládal už od naší poslední večeře v Brně, tak dlouho odkládal.

Kdo nepřišel, prohloupil

4. 12. 2011

Velice příjemné a podnětné odpoledne zažili ti, kdo nás včera, 4. prosince 2011, navštívili v Místní knihovně Vrdy. Lukáš Hejlík a Alan Novotný z projektu scénického čtení Listování nabili atmosféru v hlavní místnosti knihovny legrací i úvahami nad ekonomickou situací dnes a v průběhu dějin.

Ukázka: Stará dáma vaří jed

Ukázka: Stará dáma vaří jed

4. 12. 2011

Tři mládenci plní sil se řítili ukradeným červeným autem po turkuské dálnici na západ. Právě míjeli Veikkolu. Teď odpoledne bylo v autě horko. Za volantem seděl nejmladší z přítomných, dvacetiletý Jari Fagerström, vedle něj o deset let starší Kauko Nyyssönen, přezdívaný Kake, a vzadu třetí muž, Pertti aneb Pera Lahtela, jemuž mohlo být kolem pětadvaceti.

Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík

3. 12. 2011

Dračí polévka se zítra podává. S krásnou Do Thu Trang (Asi-jatka, Vietnamka. Západočeška), blogerkou z idnes.cz jsem vedl v souvislosti s Dračí polévkou a našim turné na téma této knihy po celé republici (společně s Alenou Ježkovou, autorkou knihy), myslím zajímavý rozhovor. Tady je. LukS

Zapomeňte na učebnici fyziky

2. 12. 2011

Zapomeňte na učebnici fyziky a pořiďte si knihu Straka v říši entropie. Tak by se dalo charakterizovat stejnojmenné představení z cyklu scénického čtení Listování, které se konalo v chodovské knihovně za finanční podpory Ministerstva kultury, v rámci programu Knihovna 21.století.

Lednová repríza

30. 11. 2011

Na leden jsme pro Vás připravili velký návrat Staré dámy, s kterou budeme opět putovat po všech našich hlavních scénách. Hořký román a černý humor od finského spisovatele Arto Paasilinna poprvé oprášíme 8. 1. v Brně a po Č. Budějovicích, Havlíčkově Brodě, Bratislavě a Praze budou následovat i další města ČR.

Jedním slovem, super!

29. 11. 2011

"Byla jsem na Listování poprvé, ale byla to paráda! Moc se mi to líbilo! Chtěla bych to vidět znova!"

„Bylo to fakt perfektní. Kdybych měla jednu nebo více příležitostí se na takovéto představení podívat, tak bych neváhala a upalovala bych si koupit lístek."

Alena Ježková

Alena Ježková

29. 11. 2011

Kniha Dračí polévka získává stále více nadšených čtenářů. S Dračí polévkou a Alenou Ježkovou osobně se můžete setkat v adventním čase hned ve čtyřech českých a moravských městech! Po představení vždy následuje autogramiáda, kde bude možné koupit většinu autorčiných knížek a samozřejmě si je nechat podepsat.

Herci představí knihu bajek jinak

28. 11. 2011

Zajímavým počinem knihoven je projekt scénického čtení Listování, který propojuje četbu s divadelní produkcí, a tak ke knize přivádí i jinak zapřísáhlé nečtenáře.

Tato hra s knihou, jejímž duchovním otcem je brněnský herec Lukáš Hejlík, se vždy dvakrát ročně rozehrává i v městských knihovnách na Karlovarsku, především však v Městské knihovně Chodov, která tato představení v rámci regionu zajišťuje. Ředitelka této knihovny Hana Nemčičová možnost zprostředkování scénického čtení v omezených prostorách regionálních institucí těší. Podobná lze vidět i na prknech divadel v rámci celé republiky.

Připravujeme na rok 2012

27. 11. 2011

V příštím roce pro Vás LiStOVáNí připravuje spoustu dalších krásných knih a tentokrát už opravdu nebude chybět ani kuchařka. Podívejte se na co všechno se můžete těšit.

  • Pachatelé dobrých skutků (Miloš Kratochvíl)
  • Dobrý proti severáku (Daniel Glattauer)
  • U nás v Evropě - Na obědě u evropských rodin (Markéta Hejkalová)
  • O rackovi a kočce, která ho naučila létat (Luis Sepúlveda)
  • Merde Impossible (Stephen Clarke)
  • Zahrada (Jiří Trnka)

LiStOVáNí jsme neviděli naposledy

23. 11. 2011

Se scénickým čtením LiStOVáNím k nám již podruhé přijeli herci Lukáš Hejlík, Alan Novotný a Lenka Janíková. A co je to vlastně LiStOVáNí? Jde o to představovat zajímavé, aktuální knihy, které se objevují na trhu.

Kniha se stává médiem

22. 11. 2011

S LiStOVáNím se literatura opět stává žádaným artiklem. Propojení čteného slova, spletitého aranžmá, hudby a rekvizit zde dostává zcela jiný, atypický rozměr. Posluchače osloví nejen to, Co je čteno, ale ve stejné míře Kdo to čte a Jak to dělá. 

Zážitek mimořádně přitažlivý

22. 11. 2011

Pořad LiStOVáNí ideální formou přibližuje knihu potencionálnímu čtenáři. Stejně při listování knihou v knihkupectví, tak herci knihou "zalistují" čtenáři přímo před očima.

Naprosto geniální nápad

22. 11. 2011

LiStOVáNí je v tuto chvíli jediná veřejně-činná a úspěšná instituce, která se důsledně, průběžně a programově stará o výchovu čtenářů v Čechách (i menších městech), včetně těch mladých, o jejich vztah k psanému slovu.

Je to fenomén svého žánru

22. 11. 2011

Projekt Listování patří nepochybně k nejvýraznějším literárně - dramatickým fenoménům po

sledních let. Je zřejmé, že v době, kdy se autorská čtení, nakladatelské prezentace či autogramiády potýkají se stále menším zájmem diváků - čtenářů, představuje Listování se svou tradicí, věhlasem a vzrůstajícím ohlasem mezi diváky, jednu z nejdůležitějších forem šíření kvalitních literárních textů.