Skip to main content
Ukázka: Na první pohled

Ukázka: Na první pohled

27. 03. 2017

Grégoire Delacourt: NA PRVNÍ POHLED
Arthur Dreyfuss měl rád velká ňadra.
Někdy se ptal sám sebe, jestli by je měl velká, nebo malá, kdyby se náhodou narodil jako dívka, neboť jeho matka měla prsa drobná, zato jeho babička obrovská., alespoň jak si pamatoval z objetí, ve kterém ho její těžká prsa pokaždé skoro udusila.

Turné Mít a nemít

Turné Mít a nemít

31. 01. 2017

Třicátá léta, hospodářská krize, kapitán Harry Morgan, drsný život na moři, galony pašovaného rumu mezi Kubou a Floridou, hodně střelby, dobrodružství, ale i humoru, a hlavně Ernest Hemingway!

Ukázka: Mít a nemít

Ukázka: Mít a nemít

26. 01. 2017

Kapitola první
Vite, jak to vypada brzy rano v Havaně, kdy tulaci, rozvaleni
u zdi budov, ještě vyspavaji, než přirachoti prvni vozy s nakladem
ledu pro hospody? A my jsme si to namiřili z doků přes

Turné Smrt Zajdy Munroa

Turné Smrt Zajdy Munroa

4. 01. 2017

Chlívák, cesťák a mrtvý muž Zajda Munro je proklet a odsouzen k odchodu z pozemského světa hned v první větě románu. Ne že by si v životě nestačil užít. Fantazie tohoto velkohubého, samolibého a uhrančivého dandyho je mírně omezená:

Recenze v médiích: Smrt Zajdy Munroa - Nick Cave

Recenze v médiích: Smrt Zajdy Munroa - Nick Cave

4. 01. 2017

Hlavní hrdina po sebevraždě své ženy naloží malého synka Zajdu juniora do žlutého Fiatu Punto a putují od jedné zákaznice k druhé. Smyslem ovšem není jen prodat jim něco z kosmetických přípravků, ale dostat je do postele. To je pro Zajdu Munroa celoživotní náplň a smysl života, o jehož pravidlech chce poučit i synka.

Turné Láska a tělo

Turné Láska a tělo

2. 12. 2016

V jedné z posledních knih se Arnošt Lustig pokusil o konečné zúčtování s tématy, která poznamenávají celou jeho tvorbu – nepochopitelnost nacistické myšlenky na vyhlazení Židů na straně jedné a láska k životu a ke všemu tělesnému na straně druhé.

Ukázka: Kluk, co se koupal s piraňami

Ukázka: Kluk, co se koupal s piraňami

1. 12. 2016

Tři
Ernie mačkal tlačítka a cvakal vypínači a tahal za páč-
ky a kroutil knofl íky. Trhal sebou, houpal se, tancoval
a otáčel se. Pozpěvoval si rybí popěvky a z plných
plic zpíval rybí písně.

Rozhovor s Arnoštem Lustigem

Rozhovor s Arnoštem Lustigem

27. 11. 2016

Jenom ho nelitujme, to by se Arnošt naštval. Jasně, že má pátým rokem rakovinu, jasně, že má bolesti. Už jen leží v posteli, svlečený do půl těla, slabý jako nikdy dřív. Ale pořád je s ním zábava, vždyť "Lustig" znamená v němčině "Veselý". Arnošt Lustig bude veselý až do poslední minuty.

Turné Stop

Turné Stop

16. 10. 2016

Tomáš Poláček podnikl v létě roku 2015 bláznivou výpravu. Stopnul 250 aut povětšinou nevalné úrovně, aby se dostal přes Sibiř, Aljašku, nebezpečnou Střední Ameriku nebo peruánskou poušť až do střediska Ushuaia v Ohňové zemi - nejjižnějšího města světa.

Rozhovor s Tomášem Poláčkem

Rozhovor s Tomášem Poláčkem

16. 10. 2016

STOJÍM U SILNICE, MEDITUJU, UČÍM SE TRPĚLIVOSTI
Že se i dnes dá zažít velké dobrodružství, nám všem ukázal český novinář a cestoval Tomáš Poláček. V době, kdy si neumíme představit dovolenou bez leteckého provozu, to Tomáš udělal úplně jinak.

Ukázka: Stop

Ukázka: Stop

16. 10. 2016

Za hranice jsem se poprvé dostal na jaře roku 1983.  Bydleli jsme v Teplicích a táta mě vzal autobusem do Drážďan - vzpomínám, že jsem se celé to odpoledne obával německých fašistů, ale nikdo na nás nezaútočil. 

Rozhovor s Tore Renbergem

Rozhovor s Tore Renbergem

5. 09. 2016

LiStOVáNí začíná další sezónu knihou norskou. Stojí za ní úspěšný spisovatel a muzikant Tore Renberg, kterému zatím česky vyšly dvě knihy - romány Muž, který miloval Yngveho o dospívajícím Jarlem Kleppovi, který se v lásce nedokáže rozhodnout mezi přítelkyní a novým spolužákem Yngvem,

Muž, který miloval Yngveho

Muž, který miloval Yngveho

23. 08. 2016

Píše se začátek roku 1990, v Evropě se hroutí komunistický režim a probíhají zásadní změny. V jihonorském Stavangeru chodí do druhého ročníku gymnázia mladý rebel Jarle Klepp. Jarle hraje v punkové kapele, má kamaráda anarchistu,

Turné Straka v říši Entropie

Turné Straka v říši Entropie

23. 08. 2016

Těšili jste se vždycky do školy? Třeba na hodiny fyziky! Teď se každopádně těšte na turné, které vás neskutečně rozesměje. A dokonce i na pozadí fyziky. Markéta Baňková napsala bajky pro dospělé, ale když vezmete děti nebo své puberťáky, smát se budou taky.

Ukázka: Straka v říši entropie

Ukázka: Straka v říši entropie

22. 08. 2016

Šel tedy pakůň za opicí. „Opice, nevíš, proč hroch ve vodě neklesne ke dnu? Proč je na zemi tak neohrabaný a těžký, ale ve vodě jako by se proměnil v rybu?“
Opice se podrbala na bradě a šla s pakoněm k jezeru. Seděli na břehu a dívali se, jak se hroch vesele potápí a plave ve vodě,

Rozhovor s Markétou Baňkovou

Rozhovor s Markétou Baňkovou

15. 08. 2016

Markéta Baňková za svou knihu bajek pro dospělé Straka v říši Entropie, získala Magnesii Literu v kategorii objev roku. Teď jí vyšel další román, Maličkost, a opět si stojí velmi dobře. LiStOVáNí se Strakou znovu vyráží na turné, kde bude mít obě knihy podepsané autorkou k prodeji. A i když je to sranda hlavně pro dospělé,

Ukázka: Muž, který miloval Yngveho

Ukázka: Muž, který miloval Yngveho

15. 08. 2016

Do češtiny přeložila Kateřina Krištůfková.

Nedokázal jsem si tyhle myšlenky přidržet před očima, podívat se na ně jasně a říct, co znamenají.
Protože Yngve byl kluk. Já jsem byl kluk. A prostě jsem nebyl teplouš. Naopak – vždycky mě nade všechno zajímaly holky a ve chvíli, kdy jsem potkal Yngveho, jsem je zbožňoval, jako by byly dobro a krása sama, a už pátý měsíc jsem měl přítelkyni.

Rozhovor s Robertem Fulghumem

Rozhovor s Robertem Fulghumem

2. 06. 2016

Robert Fulghum míří do Česka uvést svou novou knihu Poprask v sýrové uličce. Chystá se také na veliké turné s projektem LiStOVáNí, který uvede na jevišti jeho Drž mě pevně, miluj mě zlehka. Robert Fulghum aka seňor Fuljumero si v divadelním představení zahraje, pak bude besedovat s diváky, aby se jim nakonec podepsal do nové knihy,

Rozhovor s Lukášem Hejlíkem o turné s Robertem Fulghumem

Rozhovor s Lukášem Hejlíkem o turné s Robertem Fulghumem

21. 05. 2016

Projekt LiStOVáNí uvedl doposud na jevišti 103 knih. Velmi často soubor okolo herce Lukáše Hejlíka doprovodili i samotní autoři a to opravdu z celého světa. Mezi ty nejvýznačnější patří například i Robert Fulghum. Ten se teď vrací do Čech již na třetí turné s tímto divadelně-literárním projektem.

Robert Fulghum a Létající cirkus na velkém turné po České republice!!!

Robert Fulghum a Létající cirkus na velkém turné po České republice!!!

18. 05. 2016

Seňor Fuljumero se vrací, aby s projektem LiStOVáNí okolo herce Lukáše Hejlíka představil svou novou povídkovou knihu Poprask v sýrové uličce.
Projede kompletně české luhy i moravské háje v rámci turné Létající cirkus.