Skip to main content

Andy Mulligan: Jak jsem během 10-ti dnů napsal Odpad

6. 05. 2015

Dovedu si představit, že některé knihy jsou dlouhé v samotném vymýšlení, a slyšel jsem i o spisovatelích, kteří osamělí na svých půdách dřou roky na nějakém příběhu, který pak vlastně ani nedopíší, nebo nevydají... ale jsou tam i jiné příběhy, ty, které vyskočí a kousnou vás do zadku - jako by to byli psi - a vy se jich nemůžete zbavit.

Ukázka: Odpad

Ukázka: Odpad

3. 05. 2015

Jmenuju se Rafael Fernández a jsem kluk ze skládky.
Lidi mi říkají: „Když se takhle celý den prohrabuješ odpadky, to asi ledacos najdeš. Třeba se na tebe dnes usměje štěstí." A já jim odpovídám: „Kamaráde, myslím, že vím, co najdu."

Turné Lichožrouti

Turné Lichožrouti

1. 05. 2015

Květnové turné pro děti - již po několikáte opakujeme, dá se říct legendární, Lichožrouty od Pavla Šruta a Galiny Miklínové. Dětskou knihu desetiletí snad není potřeba představovat, možná spíše připomenout, že Lichožrouti v podání LiStOVáNí bývají vždy vyprodaní.

Rozhovor s Pavlem Šrutem

Rozhovor s Pavlem Šrutem

29. 04. 2015

Pavel Šrut je dobrý autor, říkají jak kritici, tak čtenáři. A to je pro spisovatele opravdové vyznamenání. Jeden z posledních bestsellerů Pavla Šruta se jmenuje Lichožrouti a o něm si s autorem povídal Ivo Fencl. Teď máte jedinečnou možnost, dozvědět se o této knížce víc, než tušíte. Například jaký je ve skutečnosti Lichožrout ségry Boženy...

Listování podruhé

Listování podruhé

28. 04. 2015

- komentář paní učitelky
„Kluci se dělí na dva typy: ty, co už to dělali, a ty, co ještě ne. První typ se pak dále dělí na ty, co mluví pravdu, a ty, co kecaj..." Tak nějak podobně začínalo představení na námět knihy M. Oliviera Život k sežrání a mně už hlavou běželo, 

Turné Koho vypijou lišky

Turné Koho vypijou lišky

7. 04. 2015

Opět přicházíme s velmi zajímavým románem Lidky Kábrtové, Koho vypijou lišky. Každá kapitola této knihy má přesně 50 slov, protože život je prý tak snadný, aby se dal v 50ti slovech vyjádřit. To byla rada dědečka malé El, která vyrůstá v Československu v hlubokých 70. normalizačních letech.

Rozhovor s Lidmilou Kábrtovou

Rozhovor s Lidmilou Kábrtovou

7. 04. 2015

Je padesát slov hodně, nebo málo na to, aby se v nich dalo říct vše podstatné? Debutantka Lidmila Kábrtová přichází s originální prózou, v níž záleží na každém slově. Projekt LiStOVáNí se vydává na turné s další zajímavou knihou Koho vypijou lišky a vy si právě teď můžete přečíst rozhovor s autorkou.

Ukázka: Koho vypijou lišky

Ukázka: Koho vypijou lišky

7. 04. 2015

Rudé právo – 1972
SSSR otvírá cestu do kosmu i nám. Nesmíme plýtvat energií. Agitační střediska – trvalý zdroj aktivity. Stanovit úkol každému komunistovi. Nixon usvědčen ze lži. Mladí přicházejí do strany. Tisící sovětský film v našich kinech. Zvýšit účinnost ekonomické propagandy a agitace.

Říkám si, ty kráso...

Říkám si, ty kráso...

10. 03. 2015

nejseš na to už starej?
Projekt LiStOVáNí herce Lukáše Hejlíka se blíží ke svému stému titulu. Poslední březnový den uvede se svými kolegy v Divadle Minor slavného Stopařova průvodce galaxií. galaxií. České i světové knižní tituly přenáší spolu s hereckými kolegy na divadelní prkna už dvanáct let.

Turné Stopařův průvodce Galaxií

Turné Stopařův průvodce Galaxií

4. 03. 2015

Na začátku byla oznámení o demolici. To první se nacházelo ve sklepení stavebního úřadu jistého města na Zemi. To druhé o pouhé dva světelné roky na příslušném spádovém stavebním úřadu pro planetu Zemi. Že je nikdo nečetl a neprotestoval? Jeho chyba.

Ukázka: Stopařův průvodce Galaxií

Ukázka: Stopařův průvodce Galaxií

4. 03. 2015

Stopařův průvodce Galaxií 4. - Sbohem, a dík za ryby

Barman pleskl drobné do kaluže piva na barpultu, za což mu Arthur poděkoval.
„No tak," vybídla ho Fenny a mrkla na hodinky, „povězte mi, co mi musíte říct."

Stephen Clarke s námi zbrázdil vinice jižní Moravy

Stephen Clarke s námi zbrázdil vinice jižní Moravy

3. 03. 2015

Už dvanáct let jezdí Lukáš Hejlík napříč Českou republikou a pod názvem LiStOVáNí představuje známé knižní tituly jinak: zábavně a v hereckém pojetí. Hraje také v televizních seriálech, navrhuje vlastní kolekce oblečení a na svém blogu vytváří gastromapu kaváren a restaurací, které ho okouzlily.

Yannets Levi report

Yannets Levi report

3. 03. 2015

V prosinci loňského roku jsem strávil 3 dny s LiStOVáNím na krátkém turné s mou knihou Dobrodružství strýčka Ludvíka. Představení jsem sledoval celkem asi 8 krát, a pokaždé to byl vysloveně požitek. Díky interakci s publikem (dětmi i dospělými) to bylo pokaždé jiné a jedinečné.

Děti lze naučit toleranci.

Děti lze naučit toleranci.

2. 03. 2015

Stejně jako říkat děkuji, prosím a promiň.
Autorka knihy Bláznivá teta a já Sylvia Heinleinová v rozhovoru mluví o literatuře i kladech a výzvách, které přináší zapojení handicapovaných do života většinové společnosti.

Literární soutěž

Literární soutěž

12. 02. 2015

v rámci kampaně na podporu četby knih Rosteme s knihou a tématu veletrhu Svět knihy Praha 2015 „Světoví knižní šampioni pro mladé čtenáře"

Turné Bláznivá teta a já

Turné Bláznivá teta a já

29. 01. 2015

V únoru navštíví ČR německá spisovatelka a novinářka Sylvia Heinlein, aby LiStOVáNí doprovodila na turné se svojí skvělou knihou Bláznivá teta a já, kterou vydalo nakladatelství Mladá fronta a je určena nejenom dětem, ale hlavně i jejich rodičům. Celé turné zaštiťuje Goethe-Institut v Praze.

Ukázka: Bláznivá teta a já

Ukázka: Bláznivá teta a já

28. 01. 2015

Jednou Sára přemýšlela, jaké by to bylo mít tety dvě, nebo třeba deset, a usoudila, že Matyldu by měla stejně ze všech nejradši. Byla totiž nejvtipnější, nejveselejší a nejkamarádštější člověk, jakého znala. A uměla naslouchat. Všechno, o čem Sára mluvila, tetu zajímalo.

Co jsem to proboha udělal?

27. 01. 2015

A je tu opět Listování a tentokrát jsou to zajímavé postřehy, vzpomínky, příběhy, které zachytil Robert Fulghum a pro diváky Listování herecky ztvárnili Alan Novotný a Lenka Janíková. A k velkému překvapení všech se akce účastnil i sám Robert Fulghum, bohužel jen na plátně,

Rozhovor s Sylvií Heinlein

Rozhovor s Sylvií Heinlein

3. 01. 2015

Kniha je okouzlujícím a vtipným příběhem o láskyplném vztahu k lidem se zdravotním postižením. Jak vás napadlo právě toto téma, navíc pro dětskou knihu?