Skip to main content

Slovo boží - Kari Hotakainen

 |  Aktuality

Lednová premiéra románu Slovo boží se nezadržitelně blíží. Už nyní se můžete těšit na další část volné trilogie nejúspěšnějšího finského autora Kari Hotakainena, tentokrát čtenáře pozve na cestu. Příběh začíná zdánlivě jednoduše:

generální ředitel významného průmyslového koncernu má krátce vystoupit v televizi a objedná si řidiče, který pracoval pro jeho otce, aby jej zavezl do hlavního města. Cesta je dlouhá, času na přemýšlení nahlas habaděj. Dojdou hlavní postavy nakonec dojdou katarze, využijí cestu ke změně svých názorů a postojů, či budou pokračovat ve vzájemném zneužívání a důrazu na vlastní zištnost? Otevřou se „božímu slovu", nebo zůstanou uzavřeny v bezpečných hranicích svého zažitého chování? Mají vůbec nějakou šanci? Jak je u Hotakainena zvykem, nechybí velký pozorovací talent, smysl pro humor a cynismus.

- účinkují: Lukáš Hejlík, Zdeněk Černín a Věra Hollá
- pod záštitou Velvyslanectví Finska
- vydalo nakladatelství Dybbuk
- přeložil Vladimír Piskoř

Knihy Kari Hotakainena si můžete zakoupit po představení na všech scénách. Vstupenky jsou již v prodeji, využijte on line rezervací divadel a zajistěte si svá místa včas! Začínáme už 14.ledna!

14.1./17:00/ Hlohovec / Penzion Usedlost pod Vinohrady
14.1./20:00/ Bratislava / Štúdio 12
18.1./20:00/ Brno / Divadlo Reduta
24.1./20:00/ Praha / Divadlo Minor
28.1./20:00/ České Budějovice / Malé divadlo JČD
31.1./17:00/ Kutná Hora / Městská knihovna
31.1./20:00/ Havlíčkův Brod / Kavárna U notáře