Skip to main content

Turné Koho vypijou lišky

 |  Aktuality

Po "Vůdci, který tu byl už zas" přicházíme s velmi zajímavým románem Lidky Kábrtové, Koho vypijou lišky. Každá kapitola této knihy má přesně 50 slov, protože život je prý tak snadný, aby se dal v 50ti slovech vyjádřit. To byla rada dědečka malé El, která vyrůstá v Československu v hlubokých 70. normalizačních letech.

Pro LiStOVáNí to byla jednoznačná výzva, jak se s takovouto formou popasovat.

V úterý 19. listopadu (17.11. nám to tématicky bohužel nevyšlo) se na vás těšíme ve Valticích či Brně. Ve valtické Galerii Reistna začínáme v 17 hodin, v brněnské Redutě pokračujeme v 20 hodin.

Po představení bude prostor k diskuzi s Lidmilou Kábrtovou, která se s námi vydává na liščí turné. A samozřejmě vám i mileráda podepíše svou knihu, která bude na místě k prodeji. Už teď si na našich stránkách přečtěte rozhovor s autorkou nebo ukázku z knihy a schválně si spočítejte počet slov v kapitolách..).

Těšte se na silný zážitek a netajte to svým přátelům. Slibujeme jim to samé!

 

KOHO VYPIJOU LIŠKY (Lidmila Kábrtová)
+ diskuze s autorkou + prodej knihy + autogramiáda

Je padesát slov hodně, nebo málo na to, aby se v nich dalo říct vše podstatné? Malá El žije v Československu sedmdesátých let. Násilí mezi rodiči je běžnou součástí jejího dětství, neudivuje ji, ale poznamenává. Zvláštní výchova a patologické vztahy, jimiž je obklopena, ji uzavírají do izolace a El se postupně propadá do beznaděje. Toto vyprávění na pomezí prózy a poezie je lakonické, anekdotické, výraznou roli v něm hraje pointa jednotlivých minipříběhů. Každá z kapitol má přesně padesát slov, je příběhem sama o sobě a zároveň přidává další kamínek do mozaiky celé knihy. Debutantka Lidmila Kábrtová přichází s originální prózou, v níž záleží na každém slově. Pro projekt LiStOVáNí mapující aktuální literaturu to byla jednoznačná výzva!
- účinkují: Lenka Janíková, Jakub Zedníček a Lidmila Kábrtová
- diskuzi moderuje: Lukáš Hejlík
- vydalo nakladatelství Host v roce 2013

19.11. / 17,00 / Valtice / Galerie Reistna
19.11. / 20,00 / Brno / divadlo Reduta
25.11. / 17,30 / Rakovník / dům Osvěty
25.11. / 20,30 / Praha / divadlo Minor
26.11. / 18,00 / Písek / Sladovna
26.11. / 20,30 / České Budějovice / Malé divadlo JČD
28.11. / 18,00 / Čáslav / Café LaDus
28.11. / 20,30 / Havlíčkův Brod / U Notáře