Skip to main content

Čtení není nuda, ale zábava

 |  Reference

Názory žáků - přímých účastníků LiStOVáNí

Program LiStOVáNí o knížce Život k sežrání byl velmi dobrý. Příběh o 14letém chlapci Benovi, který trpěl nadváhou, a jeho první lásce Claire se nám opravdu líbil. Představení bylo vtipné, herci skvělí. Dle mého názoru to bylo nejlepší představení, na kterém jsme se školou byli. Samozřejmě nechyběl ani šťastný konec.

Eva Bendová, 9.A

Pořad byl určen k rozvoji literární gramotnosti. Velmi se mi líbil. Byl o jednom tlouštíkovi, kterému změnila jedna jediná dívka život. Měl dobrého spolužáka a starostlivé rodiče. Chlapec, když se blíže seznámil s obdivovanou dívkou, začal cvičit, aby se mu podařilo shodit ze sebe nějaká ta kila. I když byl celý pořad čtený, vypadalo to jako opravdová skutečnost.

Tomáš Veselý, 9.A

Myslím si, že je dobré i v dnešní době stále číst. Proto Listování hodnotím velmi pozitivně. Toto představení podle mě vzniklo, abychom si uvědomili, že čtení není nuda, ale zábava. Jazyk, jakým je kniha napsána, je dnešní mládeži velmi blízký. Svůj záměr pořad s přehledem splnil.

Tomáš Kadlečík, 7.A

Tento pořad se mi velmi líbil. Celé přestavení bylo pojato zábavně a herci ukázali, že i s minimálními rekvizitami lze zahrát velmi dobré představení. Příběh vyprávěl o Benovi, čtrnáctiletém klukovi, který je při těle. Navíc je zamilovaný do své spolužačky Claire. Právě kvůli ní se rozhodne držet dietu. I díky dietě si ho Claire začne všímat, bere ho však zpočátku pouze jako přítele. Ben kvůli tomu navštíví i psychologa. Nakonec mu však pomůže otcova přítelkyně a díky jejím radám si Claire nakonec získá.

Zuzana Záhorová, 9.A