Skip to main content

Kniha prochází naší fantazií

 |  Reference

Opět jsme v naší škole LISTOVALI, společně s herci z divadla v Českých Budějovic, Věrou Hollou a Pavlem Oubramem. Listování chce dětem ukázat, jak může čtená kniha projít naší fantazií, zhmotnit se a být zábavná.

S nejmladšími dětmi jsme prolistovali knihou Komisař Vrťapka a prokletí zubu moudrosti od spisovatele Petr Morkese, kdy v napínavém detektivním příběhu Komisař Vrťapka pátral po záhadně zmizelém chytrém slonu Marlonovi a jeho bolavém zubu moudrosti, děti 4. až 6. ročníku viděly Pachatele dobrých skutků spisovatele Miloše Kratochvíla, kdy Michal Souček a Filip Fialka jsou těmito pachateli a prožívají spolu různá dobrodružství dobrá i zlá. Žáci nejvyšších ročníků se seznámili s knihou Petry Baňkové Straka v říši entropie, která se v bajkách snaží dětem i dospělým zábavnou formou přiblížit zákony fyziky, kdy zvířata luští záhady existence a fungování světa.
Mgr. Renata Hubáčová

Představení se mi moc líbilo. Dost jsem se toho dozvěděla o některých termodynamických zákonech, a to zábavnou formou. Doufám, že takových přestavení bude víc.
Zuzana Mráková, 8.A

Listování se mi moc líbilo a jsem moc ráda, že nám ukázali fyzické zákony jako zábavu v podobě bajek. Myslím si, že ostatní žáky toto listování také zaujalo a pobavilo.
Lenka Mráková, 8.A

Tento rok jsem pomáhal s přípravou a dozorem takže jsem viděl všechna 3 divadla. Naše část, tedy pro 7., 8. a 9. třídy byla o fyzikálních bajkách. Bylo to sice humorné a zaujalo mě to, mělo to i trochu tématu z fyziky, ale jen trochu (Archimédův zákon). Mělo to také trochu ponaučení a chrakter bajky a vystupovali zde především zvířata. Bylo to spíše z pohledu zvířat a vtipnou zápletku s fyzikou. Celkově to bylo trošku vtipné a trošičku poučné.
Tom Nguyen Trung 8.A