Skip to main content

Pachatelé a Straka

 |  Reference

Ojedinělou a dobře zvolenou formou upoutání na výběr četby jaroměřickým a jevíčským žákům ZŠ byla volba projektu LISTOVÁNÍ.

Hned po jarních prázdninách v úterý 20.března 2012 do kinosálu v Jevíčku zavítali herci českobudějovického divadla Věra Hollá a Pavel Oubram, aby z široké nabídky předvedli svým scénickým čtením zrovna dva tituly oblíbených a ceněných knih.

Pro I. stupeň vybraly knihovnice autora dětských knih Miloše Kratochvíla Pachatelé dobrých skutků. Vynikající herecký projev i vtipem nabitý text pobavil nejen děti, ale i přítomné pedagogy.

Žákům 6. -9. tříd byly formou hraného čtení předvedeny ukázky z knihy mladé držitelky ceny Magnesia Litera Markéty Baňkové „Straka v říši entropie". Názorně a zábavně byl dětem vysvětlen např. Archimedův zákon, záhady existence a fungování světa. Kritičtí diváci zhodnotili i toto představení velmi pozitivně. Věřme, že pomohlo poopravit názor na fyziku. Smíchem a potleskem odměnili herce a potažmo i autorku bajek.

Rovněž doprovázející učitelé hodnotili výbornou úroveň představení.

No a knihovnice, které program zajistily v rámci Března –měsíce čtenářů, se těší, že o představené knihy bude v obou knihovnách velký zájem.