Skip to main content

LiStOVáNí jsme neviděli naposledy

 |  Reference

Se scénickým čtením LiStOVáNím k nám již podruhé přijeli herci Lukáš Hejlík, Alan Novotný a Lenka Janíková. A co je to vlastně LiStOVáNí? Jde o to představovat zajímavé, aktuální knihy, které se objevují na trhu.

Vybraný autor a jeho dílo či přímo konkrétní kniha jsou pak před diváky interpretovány v podobě scénického čtení. Jde vždy o přibližně hodinové divadelní vystoupení, které chce děj knihy, jazyk autora, atmosféru dané literatury přiblížit obecenstvu.

Představení bylo tentokrát určeno pouze žákům základní školy Bolatice. Žáci prvních až sedmých tříd zhlédli představení „Ztraceni v čase" autorky Petry Braunové, (Martin je za špatné vysvědčení poslán na prázdniny k babičce a časoprostorovou skulinou se dostane do roku 1924), osmé a deváté třídy viděly „Gottland" polského autora Mariusze Szczygiela (kapitoly o zajímavých lidech z moderních dějin českého státu – Lída Baarová, Otakar Švec, Marta Kubišová, atd.)

Po představení vedly dívky z žurnalistického kroužku s Lukášem Hejlíkem rozhovor, který si můžete přečíst na jiném místě zpravodaje. Věřím, že to nebylo naposledy, kdy jsme v Bolaticích cyklus LiStOVáNí viděli.