Skip to main content
Rozhovor s Pavlem Oubramem

Rozhovor s Pavlem Oubramem

27. 01. 2016

České Budějovice - Scénická čtení Listování slaví 100. knihu. Herec Jihočeského divadla Pavel Oubram vypráví o začátcích v českobudějovickém antikvariátu, 45 000 kilometrech za volantem i hraní na hvězdárně.

Rozhovor s Lukášem Hejlíkem ke 100. premiéře LiStOVáNí

Rozhovor s Lukášem Hejlíkem ke 100. premiéře LiStOVáNí

6. 01. 2016

V lednu LiStOVáNí uvádí na jevišti svou stou knihu, Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče. Jaký to je pro vás mezník?

Neskutečně mi na tom záleží! Je to jako velké jubileum, vidíte, co je za vámi, přemýšlíte, co je před vámi. A rádi bychom to neslavili na večírku.... 

Rozhovor s Jonasem Karlssonem

Rozhovor s Jonasem Karlssonem

31. 10. 2015

Švédský spisovatel a divadelní i filmový herec Jonas Karlsson představil na veletrhu Svět knihy svou novou knihu Místnost, často označovanou jako „kafkovskou". Při té příležitosti odpověděl časopisu iLiteratura na několik otázek. A vy se můžete těšit na švihlou skandinávskou psycho-grotesku, kterou uvádí LiStOVáNí!

Rozhovor s Lukášem

Rozhovor s Lukášem

4. 10. 2015

Herec a moderátor Lukáš Hejlík je v Olomouci jako doma. Nejen, že sem jezdí za rodinou, na Hanou míří i za prací. Do konce roku ho lze v pořadu LiStOVáNí v Divadle na Šantovce vidět hned několikrát.

Rozhovor s Elvirou Lindo

Rozhovor s Elvirou Lindo

30. 09. 2015

Nakladatelství Dobrovský, Knihy Omega v překladu Evy Šaškové vydalo sérii knih o Manolitovi. My jsme Manolita zařadili do repertoáru, a co víc, na podzimní turné ke křtu třetího dílu knihy (Frajer Manolito) jsme pozvali i autorku Elviru Lindo,

Rozhovor s Petrou Dvořákovou

Rozhovor s Petrou Dvořákovou

20. 09. 2015

„Děti poslechnou raději kocoura než rodiče"
Spisovatelka, copywriterka a scenáristka Petra Dvořáková si témata svých knih nevybírá, ale prožívá je. Dětské knihy začala psát z potřeby dětem něco dát: „Autor má využít přirozených zákonitostí dětského myšlení a prožívání, aby dítě někam posunul, rozvinul ho, pomohl mu,"

Rozhovor s Michalem Vieweghem

Rozhovor s Michalem Vieweghem

26. 08. 2015

Autor nám podepsal 320 knih na turné po téměř 40 českých městech. Zřejmě se s námi nikam nedostane, ale tak bude s námi v podstatě všude. A samozřejmě i jeho skvělá povídková knížka. Nahrál vám videovzkaz (i když to trochu popletl...

Lukáš Hejlík: Lidé jsou z konce Bernadetty docela v šoku

Lukáš Hejlík: Lidé jsou z konce Bernadetty docela v šoku

24. 06. 2015

Herec Lukáš Hejlík za sebou má jeden z nejintenzivnějších počinů současného repertoáru jeho Listování a slibuje, že i příští sezona bude stejně progresivní jako tato, která přitáhla stovky diváků.

Rozhovor s Mariou Semple

Rozhovor s Mariou Semple

30. 05. 2015

Autorka knihy Kde se touláš, Bernadetto nazývá Jonathana Franzena jejím "velkým taťkou". - "Můj oblíbený druh knihy je rodinné drama, které je pevně zakotvené, ale ve skutečnosti vlastně ještě tak trochu vyšinuté."

Rozhovor s Pavlem Šrutem

Rozhovor s Pavlem Šrutem

29. 04. 2015

Pavel Šrut je dobrý autor, říkají jak kritici, tak čtenáři. A to je pro spisovatele opravdové vyznamenání. Jeden z posledních bestsellerů Pavla Šruta se jmenuje Lichožrouti a o něm si s autorem povídal Ivo Fencl. Teď máte jedinečnou možnost, dozvědět se o této knížce víc, než tušíte. Například jaký je ve skutečnosti Lichožrout ségry Boženy...

Říkám si, ty kráso...

Říkám si, ty kráso...

10. 03. 2015

nejseš na to už starej?
Projekt LiStOVáNí herce Lukáše Hejlíka se blíží ke svému stému titulu. Poslední březnový den uvede se svými kolegy v Divadle Minor slavného Stopařova průvodce galaxií. galaxií. České i světové knižní tituly přenáší spolu s hereckými kolegy na divadelní prkna už dvanáct let.

Stephen Clarke s námi zbrázdil vinice jižní Moravy

Stephen Clarke s námi zbrázdil vinice jižní Moravy

3. 03. 2015

Už dvanáct let jezdí Lukáš Hejlík napříč Českou republikou a pod názvem LiStOVáNí představuje známé knižní tituly jinak: zábavně a v hereckém pojetí. Hraje také v televizních seriálech, navrhuje vlastní kolekce oblečení a na svém blogu vytváří gastromapu kaváren a restaurací, které ho okouzlily.

Děti lze naučit toleranci.

Děti lze naučit toleranci.

2. 03. 2015

Stejně jako říkat děkuji, prosím a promiň.
Autorka knihy Bláznivá teta a já Sylvia Heinleinová v rozhovoru mluví o literatuře i kladech a výzvách, které přináší zapojení handicapovaných do života většinové společnosti.

Rozhovor s Sylvií Heinlein

Rozhovor s Sylvií Heinlein

3. 01. 2015

Kniha je okouzlujícím a vtipným příběhem o láskyplném vztahu k lidem se zdravotním postižením. Jak vás napadlo právě toto téma, navíc pro dětskou knihu?

Rozhovor s Mariuszem Szczygielem

Rozhovor s Mariuszem Szczygielem

31. 12. 2014

Gottland se stal bestsellerem a dnes má již 15 dotisků, proto jsme se rozhodli turné s touto výbornou knihou opakovat. Na každém představení se bude konat diskuze a autogramiáda Mariusze Szczygieła + prodej jeho knih Gottland, Udělej si ráj, Libůstka, Láská nebeská. Přečtěte si rozhovor, který autor poskytl Nikole Ulčákové.

Rozhovor s Petrou Soukupovou

Rozhovor s Petrou Soukupovou

28. 12. 2014

O knize Bertík a čmuchadlo, knize pro děti, které se někdy cítí samy a pro rodiče, kteří jim nerozumí.

Rozhovor s Jannecem Levim

Rozhovor s Jannecem Levim

26. 11. 2014

Jannec Levi vydal v roce 2008 první příběh pětidílné série pro děti Dobrodružství strýčka Ludvíka v honduraské divočině (česky Práh 2012). O dva roky později za ni získal Cenu knihovníků a do konce loňského roku se v Izraeli stala jednou z nejoblíbenějších dětských knížek – všech pěti dílů se prodalo skoro 150 tisíc výtisků.

Rozhovor s Tomášem Sedláčkem

Rozhovor s Tomášem Sedláčkem

26. 11. 2014

Premiéra Ekonomie dobra a zla je už za dveřmi a s ní i její autor Tomáš Sedláček, který nás na našem březnovém turné doprovodí. Na Listování se moc těší - jak ostatně sám v rozhovoru potvrzuje- tak si tuto netradiční listovačku nenechme ujít a těšme se společně s ním!

Na slovíčko s Lenkou Janíkovou

Na slovíčko s Lenkou Janíkovou

19. 10. 2014

Lenka Janíková se narodila v Olomouci, ale již od raného dětství žije v Brně. Po absolvování klasického gymnázia vystudovala obor muzikálového herectví na Janáčkově akademii múzických umění a od roku 2004 je členkou Městského divadla Brno.