Skip to main content

Pachatelé a Zahrada v Piešťanech

1. 12. 2012

Městská knihovna města Piešťany pořádala dvě naše představení pro děti, Pachatelé dobrých skutků a Zahrada, v rámci projektu Když čtení je ctěný, realizované s finanční podporou Úřadu vlády SR - program Kultúra národnostných menšín 2012. Zde se můžete podívat na fotogalerie knihovny a videoreportáž TV Karpaty.

Listování Dračí polévkou

30. 11. 2012

„Co je to za nesmysl?" „A to je nějaká čínská polívka?" Ale, ne. Nenechte se mýlit. Polévkou se míchá, ale Dračí polévkou, kterou napsala Alena Ježková a kterou nám přečetli a nádherně zahráli Lenka Janíková a Jakub Zedníček, jsme opravdu společně s nimi prolistovali.

Opět na Gajdošce

1. 11. 2012

Po loňském úspěchu se k nám totiž vrátil herec Lukáš Hejlík se svým projektem LiStOVáNí. Je to projekt na podporu čtenářství. Lukáš se svými kolegy vždy vyberou nějakou zajímavou knížku a tu pak spolu s diváky „prolistují". Vybrané pasáže z knížky zdramatizují, a tak pomocí divadla předvedou, že knížku stojí zato přečíst.

Gymnázium a SOŠPg Čáslav

25. 09. 2012

Ve středu 12. září na naši školu zavítal americký spisovatel C.D. Payne, autor kultovní teenagerské série Mládí v hajzlu, aby spolu s mladými českými herci zúčastněnými v projektu scénických čtení Listování představil svou novou knihu Neviditelný.

Pachatelé a Straka

28. 04. 2012

Ojedinělou a dobře zvolenou formou upoutání na výběr četby jaroměřickým a jevíčským žákům ZŠ byla volba projektu LISTOVÁNÍ.

Ekonomie dobra a zla

Ekonomie dobra a zla

28. 04. 2012

Představení na témata ekonoma Tomáše Sedláčka v úpravě Lukáše Hejlíka pro všechny žáky naší školy se konalo v malém sále KD Bechyně. Opravdu výborně je odehráli Alan Novotný a Lukáš Hejlík.

Kniha prochází naší fantazií

1. 03. 2012

Opět jsme v naší škole LISTOVALI, společně s herci z divadla v Českých Budějovic, Věrou Hollou a Pavlem Oubramem. Listování chce dětem ukázat, jak může čtená kniha projít naší fantazií, zhmotnit se a být zábavná.

Motivace pro prvňáčky

21. 01. 2012

Listování je výborný nápad, podporující chuť dětí číst. Navodí u dětí touhu, dozvědět se ještě něco více, než jim bylo zprostředkováno. Moc se jim Kouzelná baterka líbila a při další návštěvě knihovny, kde chodíme na pravidelné besedy, se po knížce porozhlédneme a vypůjčíme si ji ke čtení.

LiStOVáNí na Gajdošce

16. 01. 2012

V úterý k nám do školy přijelo divadlo. A ne jen tak ledajaké. Herec Lukáš Hejlík se svými kolegy před pár lety rozběhl projekt LiStOVáNí na podporu čtenářství. Vyberou zajímavou knížku a spolu s diváky ji „prolistují". Vybrané pasáže z knížky zdramatizují, a tak pomocí divadla divákům předvedou, že knížku stojí zato přečíst.

Cesta ke čtení

8. 01. 2012

Jelikož čtení je pro děti velice důležité z hlediska rozvoje slovní zásoby, jazykové dovednosti, ovlivňuje čtenářskou gramotnost, snažíme se již od prvních tříd najít cestu, jak u dětí vzbudit zájem ke knize a literatuře.

Jednoduše, jsou úžasní

10. 12. 2011

Účastnil jsem se dvou produkcí z dílny LiStOVáNí, založených na mých knihách, a považuji jejich práci za nápaditou a inspirující. Jejich adaptace s citlivou přesností vystihují atmosféru mých děl a jejich herecké výkony jsou prvotřídní. 

Jste nyní součástí našich životů

7. 12. 2011

Neděle ráno, 4. prosince 2011. V Seattlu je chladno a jasno, ještě pořád padá listí...
Ahoj, Lukáši, ale i Alane, Petro a Marty!
Omlouvám se, že jsem dopis, který jsem si v duchu skládal už od naší poslední večeře v Brně, tak dlouho odkládal.

Kdo nepřišel, prohloupil

4. 12. 2011

Velice příjemné a podnětné odpoledne zažili ti, kdo nás včera, 4. prosince 2011, navštívili v Místní knihovně Vrdy. Lukáš Hejlík a Alan Novotný z projektu scénického čtení Listování nabili atmosféru v hlavní místnosti knihovny legrací i úvahami nad ekonomickou situací dnes a v průběhu dějin.

Zapomeňte na učebnici fyziky

2. 12. 2011

Zapomeňte na učebnici fyziky a pořiďte si knihu Straka v říši entropie. Tak by se dalo charakterizovat stejnojmenné představení z cyklu scénického čtení Listování, které se konalo v chodovské knihovně za finanční podpory Ministerstva kultury, v rámci programu Knihovna 21.století.

Jedním slovem, super!

29. 11. 2011

"Byla jsem na Listování poprvé, ale byla to paráda! Moc se mi to líbilo! Chtěla bych to vidět znova!"

„Bylo to fakt perfektní. Kdybych měla jednu nebo více příležitostí se na takovéto představení podívat, tak bych neváhala a upalovala bych si koupit lístek."

Herci představí knihu bajek jinak

28. 11. 2011

Zajímavým počinem knihoven je projekt scénického čtení Listování, který propojuje četbu s divadelní produkcí, a tak ke knize přivádí i jinak zapřísáhlé nečtenáře.

Tato hra s knihou, jejímž duchovním otcem je brněnský herec Lukáš Hejlík, se vždy dvakrát ročně rozehrává i v městských knihovnách na Karlovarsku, především však v Městské knihovně Chodov, která tato představení v rámci regionu zajišťuje. Ředitelka této knihovny Hana Nemčičová možnost zprostředkování scénického čtení v omezených prostorách regionálních institucí těší. Podobná lze vidět i na prknech divadel v rámci celé republiky.

LiStOVáNí jsme neviděli naposledy

23. 11. 2011

Se scénickým čtením LiStOVáNím k nám již podruhé přijeli herci Lukáš Hejlík, Alan Novotný a Lenka Janíková. A co je to vlastně LiStOVáNí? Jde o to představovat zajímavé, aktuální knihy, které se objevují na trhu.

Kniha se stává médiem

22. 11. 2011

S LiStOVáNím se literatura opět stává žádaným artiklem. Propojení čteného slova, spletitého aranžmá, hudby a rekvizit zde dostává zcela jiný, atypický rozměr. Posluchače osloví nejen to, Co je čteno, ale ve stejné míře Kdo to čte a Jak to dělá. 

Zážitek mimořádně přitažlivý

22. 11. 2011

Pořad LiStOVáNí ideální formou přibližuje knihu potencionálnímu čtenáři. Stejně při listování knihou v knihkupectví, tak herci knihou "zalistují" čtenáři přímo před očima.

Naprosto geniální nápad

22. 11. 2011

LiStOVáNí je v tuto chvíli jediná veřejně-činná a úspěšná instituce, která se důsledně, průběžně a programově stará o výchovu čtenářů v Čechách (i menších městech), včetně těch mladých, o jejich vztah k psanému slovu.