Skip to main content

Vezměte puberťáky do divadla!

7. 04. 2011

Deváťáci se skvěle bavili při scénickém čtení...

Přiznávám, že když mi před časem paní knihovnice z loketské knihovny nabídly, abych přišla s deváťáky na scénické čtení z cyklu Listování, polilo mě horko. Za prvé přinutit naše vycházející žáky, aby ve druhém pololetí ještě něco dělali, je téměř nadlidský výkon.

Kniha hravě a poutavě

15. 03. 2010

Cyklus scénických čtení Listování se ve Veselí nad Moravou představil poprvé. Herci Lenka Janíková a Lukáš Hejlík svým vystoupením dokázali, že se dá dětem kniha předvést hravě a poutavě - z knihy četli, představovali její hrdiny, běhali, komunikovali s publikem a to za pomoci jen několika rekvizit. 

Scénická četba má význam!

26. 10. 2009

Čtyři knihovny Zlínského kraje spojily své síly a ve společném projektu k podpoře dětského čtenářství připravily projekt Čtením lákáme děti do knihoven Zlínského kraje. V prvním pololetí do knihoven zavítal soubor Listování a dětem představil literární dramatizaci knih A.Lobela Kvak a Žbluňk jsou kamarádi a A.Herzog Lililinda superhvězda.

Večerníček naživo!

18. 11. 2008

Kniha Olgy Černé, Kouzelná baterka se stala literární předlohou pro cyklus scénických čtení: LiStOVáNí pro děti a hravé dospělé alias "Večerníček naživo!"

Lukáš Hejlík a Lenka Janíková nám 18.listopadu předvedli přímo excelentní představení. Takže, všechny děti se místo vyučování, na okamžik přenesly s kouzelnou baterkou do neobyčejného světa.

Hodnocení Čteme s Listováním

17. 06. 2008

Představit nové formy práce s dětskými čtenáři, děti motivovat k četbě a dospělým ukázat, jak lze také získat zájem dětí o čtení, to vše bylo cílem společného projektu Klubu dětských knihoven Zlínského kraje.