Skip to main content

Jedním slovem, super!

 |  Reference

"Byla jsem na Listování poprvé, ale byla to paráda! Moc se mi to líbilo! Chtěla bych to vidět znova!"

„Bylo to fakt perfektní. Kdybych měla jednu nebo více příležitostí se na takovéto představení podívat, tak bych neváhala a upalovala bych si koupit lístek."

„Fyzika mě nebaví, ale tohle se mi líbilo. Konečně vím, proč mám v pokoji binec.", „Je rozhodně dobré vědět, že nepořádek nedělám já, ale entropie."

Tak to jsou jen některé z názorů (ale ty ostatní byly úplně stejné) na pořad Listování, kterého se 29. listopadu v Městské knihovně Loket zúčastnili žáci 7. – 9. tříd. Po loňské premiérové zkušenosti, která nadchla děti i dospělé, jsme letos přijali pozvání na prezentaci knihy Markéty Baňkové Straka v říši entropie. V podání Věry Hollé a Pavla Oubrama jsme zhlédli čtyři bajky z této knihy, které děti nejenom pobavily, ale především jim lidským a humorným způsobem objasnily některé fyzikální zákony. Podle ohlasů asi nejvíce zaujala bajka Hrochovy slasti a strasti, ale bodovaly i scénky nebo hlášky z ostatních.

Paním knihovnicím děkujeme, že nám umožnily účast, a hercům za předvedený výkon, který naše žáky opět doslova nadchl. A že to je věc sakra obtížná, to mi můžete věřit.

Lucie Žippaiová