Skip to main content

Abonomá Listování v Divadle Prostějov

 |  Reference

Opakovaně jsme se v Městském divadle v Prostějově přesvědčili, že pořady Lukáše Hejlíka a jeho kolegů z LiStOVáNí se líbí. Od ledna do června jsme v Prostějově „listovali" pravidelně jednou za měsíc. Na programu bylo Inferno Dana Browna, Pražská svatba Zdenka Merty...

...Dobrý proti severáku Daniela Glattauera, Faktor Merde Stephena Clarka, Legenda Z+H o cestovatelích Zikmundovi a Hanzelkovi či Holčička a cigareta Benoita Duteurtra.
Každé LiStOVáNí mělo skvělou a přitom pokaždé jinou atmosféru. Lukáš Hejlík přesvědčil nejen nás, ale hlavně diváky, že on ani ostatní protagonisté knihami jen tak nahodile nelistují. Vyhmátnou vždy to podstatné, některé pasáže nápaditě zdramatizují a herecky poctivě zpracují. Každé scénické čtení má hlavu a patu, nechybí katarze..
Když jsme sledovali, s jakým nadšením se diváci na LiStOVáNí vracejí, byl už jen krůček k tomu, nabídnout scénické čtení v nové sezóně jako abonentní cyklus. Aby návštěvníci, kteří už LiStOVáNí objevili, měli své místo v divadle jisté. Za týden prodeje máme pětatřicet předplatitelů, což je třetina sálu. I kdyby už další abonenti nepřibyli, je to velmi slušný základ.
LiStOVáNí Lukáše Hejlíka je svébytný a sympatický dramatický tvar, který v publiku šíří velmi příjemnou nákazu – touhu přečíst si tu knihu.
Eva Zelená, Divadlo Prostějov