Skip to main content
Ukázka: Nejlepší kniha o fake news!!!

Ukázka: Nejlepší kniha o fake news!!!

1. 03. 2018

S pojmem fake news se již každý nepochybně setkal. Kouká na nás z obálek novin, internetových stránek a není dne, aby se neobjevil na twitterovém účtu amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Ukázka: Závěrka

Ukázka: Závěrka

16. 10. 2017

Oči plující zimním podvečerem, kolem nich tvář; dvě temná světélka ve světle bílém. Spěchající postava, proplétá se mezi bundami a kabáty na zalidněném, všemi směry se rozbíhajícím a zase do středu se vracejícím náměstí Republiky.

Ukázka: Co by můj syn měl vědět o světě

Ukázka: Co by můj syn měl vědět o světě

16. 10. 2017

No. Takže já jsem tvůj tatínek. Mám dojem, že už to začínáš chápat. Až doteď ses jen tak vezl a nechával všechnu práci na nás, ale podle mých informací je ti už rok a půl, a tudíž jsi už dost starý na to, aby ses začal leccos učit. Různé fígle a tak. K tomu se stavím velmi pozitivně, to ti klidně říkám rovnou.

Ukázka: Opravář osudů

Ukázka: Opravář osudů

6. 10. 2017

George Novak přijede do Prahy, aby pátral po svých českých kořenech. Nakonec ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? A kdo je Vera, sousedka a přítelkyně plná pochopení, ale i tajemství?

Ukázka: Zázrak v plechovce

Ukázka: Zázrak v plechovce

8. 05. 2017

Wilder S. Flint ujížděl po Highway 46 na jih kolem ohijského Ashtabuly, když natrefil na budovu ve tvaru kuřete. Propracovaný štukovaný exteriér připomínal křídla. Po obou stranách vstupních dveří se tyčily velké kuří nohy vymodelované z cínu.

Ukázka: Na první pohled

Ukázka: Na první pohled

27. 03. 2017

Grégoire Delacourt: NA PRVNÍ POHLED
Arthur Dreyfuss měl rád velká ňadra.
Někdy se ptal sám sebe, jestli by je měl velká, nebo malá, kdyby se náhodou narodil jako dívka, neboť jeho matka měla prsa drobná, zato jeho babička obrovská., alespoň jak si pamatoval z objetí, ve kterém ho její těžká prsa pokaždé skoro udusila.

Ukázka: Mít a nemít

Ukázka: Mít a nemít

26. 01. 2017

Kapitola první
Vite, jak to vypada brzy rano v Havaně, kdy tulaci, rozvaleni
u zdi budov, ještě vyspavaji, než přirachoti prvni vozy s nakladem
ledu pro hospody? A my jsme si to namiřili z doků přes

Ukázka: Kluk, co se koupal s piraňami

Ukázka: Kluk, co se koupal s piraňami

1. 12. 2016

Tři
Ernie mačkal tlačítka a cvakal vypínači a tahal za páč-
ky a kroutil knofl íky. Trhal sebou, houpal se, tancoval
a otáčel se. Pozpěvoval si rybí popěvky a z plných
plic zpíval rybí písně.

Ukázka: Stop

Ukázka: Stop

16. 10. 2016

Za hranice jsem se poprvé dostal na jaře roku 1983.  Bydleli jsme v Teplicích a táta mě vzal autobusem do Drážďan - vzpomínám, že jsem se celé to odpoledne obával německých fašistů, ale nikdo na nás nezaútočil. 

Ukázka: Straka v říši entropie

Ukázka: Straka v říši entropie

22. 08. 2016

Šel tedy pakůň za opicí. „Opice, nevíš, proč hroch ve vodě neklesne ke dnu? Proč je na zemi tak neohrabaný a těžký, ale ve vodě jako by se proměnil v rybu?“
Opice se podrbala na bradě a šla s pakoněm k jezeru. Seděli na břehu a dívali se, jak se hroch vesele potápí a plave ve vodě,

Ukázka: Muž, který miloval Yngveho

Ukázka: Muž, který miloval Yngveho

15. 08. 2016

Do češtiny přeložila Kateřina Krištůfková.

Nedokázal jsem si tyhle myšlenky přidržet před očima, podívat se na ně jasně a říct, co znamenají.
Protože Yngve byl kluk. Já jsem byl kluk. A prostě jsem nebyl teplouš. Naopak – vždycky mě nade všechno zajímaly holky a ve chvíli, kdy jsem potkal Yngveho, jsem je zbožňoval, jako by byly dobro a krása sama, a už pátý měsíc jsem měl přítelkyni.

Ukázka: Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Ukázka: Drž mě pevně, miluj mě zlehka

18. 05. 2016

Aristofanés Joyce III. byl syn profesora herectví, stejně jako i jeho otec, Aristofanés Joyce I. Toho nejmladšího však jeviště nelákalo, naopak. Promoval na právnické fakultě a to umělecké jméno si zkrátil. „Aristo Joyce“.
V Seattlu nastoupil jako právní zástupce ve velké advokátní kanceláři. Po několika letech však Aristo pocítil, že se blíží změna. 

Ukázka: Gorila a já

Ukázka: Gorila a já

27. 04. 2016

Příští den si Gorila vymyslela, že jí mám dělat při práci společnost. „Kdybys chtěla zase vzít roha, byla bych za to odpovědná," prohlásila. „Když se mnou budeš na dvoře, můžu na tebe dohlížet." Otevřela zadní vchod a přísně sledovala, jak vycházím ven. Natáhla jsem si žlutou bundu a vykročila do bláta. Zadní dvůr byl ohraničený vysokým plotem z prken.

Ukázka: Fotbalové deníky

Ukázka: Fotbalové deníky

16. 03. 2016

Na náměstí v České Lípě protáhli těch několik místních butiků a taky obchůdek s prádlem, s dámským i pánským, a když se vraceli k autu, nesli tři tašky. Simona se chtěla co nejdřív převléct, a tak našli restauraci, kde zašla okamžitě na toaletu. Když se vracela, měla na sobě letní šaty nad kolena, bílé, s pestrými, velkými květy.

Ukázka: Šmodrcha

Ukázka: Šmodrcha

15. 03. 2016

Také vás někdy přepadne pocit, že všechno není, jak by být mělo? Že ti lidé, se kterými žijete - vaše rodina-, možná ve skutečnosti vůbec nejsou vaši příbuzní? Že třeba došlo k hrozivé záměně v porodnici a vás jako novorozence omylem dali úplně cizím rodičům, takže teď trávíte život s bandou nechutných podivínů,

Ukázka: Jak urazit herce pochvalou

Ukázka: Jak urazit herce pochvalou

4. 02. 2016

Existuje věta, která zní jako kompliment, ale pro nás herce je to hluboká urážka.
"Jak ses naučil tolik textu?"
Ta věta přichází většinou po představení, kdy herec očekává, že vyzdvihnete sto jiných věcí na jeho výkonu. Ano, považujeme herectví za umění a sebe za umělce. Umíme být v tvůrčím vytržení, jenom 

Ukázka: Pohádky pro neposlušné děti...

Ukázka: Pohádky pro neposlušné děti...

5. 01. 2016

UPOZORNĚNÍ: TATO kniha obsahuje mnoho praktických a užitečných návodů, jak si poradit s neposlušnými dětmi či jak se chránit před jejich vyváděním. Autoři a vydavatel se však ZŘÍKAJÍ ODPOVĚDNOSTI při aplikaci předložených modelových situaci na jakýchkoliv dětech.

Ukázka: Faktura

Ukázka: Faktura

22. 10. 2015

Byla to velmi nepravděpodobná částka: 5 700 000 švéd- ských korun. Nešlo ji brát vážně. Domníval jsem se, že jde určitě o jednu z těch podvodných faktur, ...

Ukázka: Místnost

Ukázka: Místnost

22. 10. 2015

Podruhé jsem na tu místnost narazil, když jsem hledal papír do kopírky. Navzdory všem výzvám, abych se ptal, jsem se zdráhal vystavit se onomu pokoření, každé ustarané vrásce, ...

Ukázka: Frajer Manolito

Ukázka: Frajer Manolito

4. 10. 2015

Kapitola první – POSLEDNÍ OPICE
Jmenuju se Manolito García Moreno, ale kdybyste zabrousili do naší čtvrti a zeptali se prvního, kdo půjde kolem: "Poslyšte, prosím vás: Manolito García Moreno? tak ten týpek buď pokrčí rameny, nebo utrousí: "Hele, co já s tím?"