Skip to main content
Turné: Špeky

Turné: Špeky

12. 05. 2020

Humorný příběh autora Červeného trpaslíka vypráví o tom, jak těžký život mají tlusťoši. A a někdy i ti ostatní. Hrdiny jsou kuchař, který se už na sebe nemůže podívat, protože je nesmírně otylý a anorektička, která se na sebe nemůže podívat, protože si připadá odporně tlustá.

Turné: Bitevní pole

Turné: Bitevní pole

12. 05. 2020

Je mu čtyřicet a jeho syn je v pubertě. A on se z toho může zbláznit. Stalo se to prostě jednoho dne, kdy jeho dítě začalo práskat dveřmi, nosit špatné známky a odpovídat nanejvýš slovem: nepruď.

Turné: Jak se stát diktátorem

Turné: Jak se stát diktátorem

12. 01. 2020

Kdo z nás někdy nesnil o tom, že bude vládnout vlastní zemi? Tato nekorektní příručka by mohla sloužit jako vtipný návod, jak se stát diktátorem.

Rozhovor s Markétou Lukáškovou

Rozhovor s Markétou Lukáškovou

3. 11. 2019

Markéta Lukášková pochází z Českých Budějovic. Před maturitou jezdila rok do Prahy na žurnalistickou přípravku a pak nastoupila na brněnskou Masarykovu univerzitu.

Turné: Losos v kaluži

Turné: Losos v kaluži

6. 10. 2019

Cynická Bára není typ holky, která se ráno probudí se sexy rozcuchem, protáhne se a na první pokus vyfotí #nomakeup selfie, za kterou dostane 200 lajků, než dojde do koupelny.

Turné: Holčička a cigareta

Turné: Holčička a cigareta

6. 10. 2019

LiStOVáNí již podruhé přináší na jeviště další skvělou knihu Holčička a cigareta, kterou na většině scén před pěti lety doprovázel autor Benoît Duteurtre.

Turné: Mé dětství v socialismu

Turné: Mé dětství v socialismu

19. 08. 2019

U příležitosti 25. výročí Listopadu ´89 desítky známých osobností připravily mozaiku příběhů, emocí a vzpomínek na svá dětská léta v období socialismu a my ji po 5. letech uvádíme znovu. Vykreslují mimořádně plastický obraz doby, kterou zažila stále ještě naprostá většina z nás.

Turné: Český ráj

Turné: Český ráj

19. 08. 2019

Parta chlapů se pravidelně schází ve staré sauně za městem. Potí svoje těla i duše. Nemají jména, jen staré indiánské přezdívky. Tady je nikdo neruší, tady se cítí svobodní a mohou být těmi, kým doopravdy jsou. Jejich sebestředný svět rámují tragikomické vzpomínky na minulost i nejistota z vlastní budoucnosti. 

 

Turné: Můj příběh 9.58

Turné: Můj příběh 9.58

7. 04. 2019

LiStOVáNí střílí do dalších neobjevených žánrů, a to přímo do dvou: do sportovní literatury a životopisu. Kniha vypráví o nejrychlejším sprinterovi všech dob, Usainu Boltovi - nejrychlejším člověku na světě. 

Turné: Hry bez hranic

Turné: Hry bez hranic

27. 01. 2019

Mladý programátor Filip si užívá všeho, co dnešní svět nabízí dobře placeným profesionálům: cestování, drogy, sex bez závazků. Vydělávat na pohodlný život vývojem návykových her a těžbou osobních dat možná není dvakrát morální, ale když to nebude dělat on, bude to přeci dělat někdo jiný, ne? 

Turné: Legenda Z+H

Turné: Legenda Z+H

23. 01. 2019

LiStOVáNí vyjímá z pestrobarevné žánrové palety jednu výjimku - cestopis. Navíc, jeho autory jsou opravdové legendy, Miroslav Zikmund a Jiří Hanzelka. Popasovat se s knihami, které více než po padesáti letech upravil Miroslav Zikmund, je opravdová výzva. 

 

Rozhovor s Michalem Kašpárkem

Rozhovor s Michalem Kašpárkem

6. 01. 2019

Michal Kašpárek je šéfredaktorem webu Finmag a autorem zatím jedné knihy, novely Hry bez hranic. Než ji v září 2018 vydal, vystudoval žurnalistiku a teorii audiovizuálních médií na Masarykově univerzitě a psal mimo jiné pro Reportér a Radio Wave. Dodnes píše tištěné i online komentáře, rozhovory a recenze knih a filmů.

Turné: Doppler

Turné: Doppler

24. 10. 2018

Doppler, hlavní hrdina knihy, spadne v lese z kola a začne přemýšlet o svém životě, který mu připadá moc "pilný". Svou hlubokou osobní krizi řeší tím, že opustí ženu a děti a přestěhuje se do lesa. Společnost mu dělá losí mládě, jehož matku zastřelil kvůli masu.

Rozhovor s Markem Šindelkou

Rozhovor s Markem Šindelkou

2. 10. 2018

Marek Šindelka je dvojnásobným držitelem ceny Magnesia Litera za prózu. V roce 2012 ji získal za sbírku povídek Zůstaňte s námi (Odeon, 2011) a v roce 2017 za román Únava materiálu (Odeon 2016). Vystudoval kulturologii na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy a scenáristiku a dramaturgii na FAMU.

Turné: Svatá Barbora

Turné: Svatá Barbora

18. 09. 2018

Mladá novinářka Andrea dostala za úkol napsat článek o tzv. kuřimské, nikdy neobjasněné kauze, kterou před několika lety žila celá republika. V jejím středu stála dospělá žena vydávající se nejprve za jedenáctiletou dívku a později v Dánsku za stejně starého chlapce.

Rozhovor s Keithem Stuartem

Rozhovor s Keithem Stuartem

7. 09. 2018

Keith Stuart pracuje jako novinář pro deník The Guardian, kde píše hlavně o počítačových hrách. Dříve přispíval do známého herního časopisu Edge i jiných periodik zaměřených na herní průmysl a publikoval články o digitálním a interaktivním umění v časopisu Frieze.

Turné: Kluk z kostek

Turné: Kluk z kostek

15. 08. 2018

Alex svou ženu Jody miluje, ale zapomněl, jak jí to dát najevo. Zbožňuje i svého autistického syna, ale ani za mák mu nerozumí. Sam je plný překvapení a svět je pro něj hádanka, kterou bez pomoci nedokáže rozluštit.

Turné: Byl jsem při tom

Turné: Byl jsem při tom

14. 03. 2018

Světoznámý příběh duševně a citově retardovaného Davida Záhrabníka, který až do zralého věku nepoznal skutečný svět jinak než z televize a který je po smrti svého dobrodince do něj vržen rovnýma nohama.

Turné: Nejlepší kniha o fake news!!!

Turné: Nejlepší kniha o fake news!!!

13. 03. 2018

Miloše Zemana můžete přijít volit až v druhém kole! Ta zpráva byla, jak jistě víte, falešná, asi jako ta raketa mířící na Hawai. Média, politici, sociální sítě - ze všech těchto zdrojů se na nás neustále valí dohady o tom, kdo, jak a proč se nás snaží dezinformovat. 

Turné: Kafe a cigárko

Turné: Kafe a cigárko

12. 03. 2018

Marie Doležalová (Divadlo na Fidlovačce / Comeback / Stardance) si začala psát blog, jen tak pro radost a pro své kolegy z divadla, aby je pobavila. Ale záhy Kafe a cigárko začalo bavit lidi mnohem víc, než by se Marie nadála. Taky za něj získala cenu Magnesia Litera.