Skip to main content
Turné: Čtyřlístek

Turné: Čtyřlístek

27. 07. 2020

LiStOVáNí si splnilo sen a vyraží na turné po svých nejvěrnějších scénách pro své nejvěrnější diváky, diváky klasických večerních představení, kteří když ale vezmou své děti nebo vnoučata, potěší je to také. Čtyřlístek je tu už 50 let a je dětstvím nás všech.

Turné: Špeky

Turné: Špeky

12. 05. 2020

Humorný příběh autora Červeného trpaslíka vypráví o tom, jak těžký život mají tlusťoši. A a někdy i ti ostatní. Hrdiny jsou kuchař, který se už na sebe nemůže podívat, protože je nesmírně otylý a anorektička, která se na sebe nemůže podívat, protože si připadá odporně tlustá.

Turné: Bitevní pole

Turné: Bitevní pole

12. 05. 2020

Je mu čtyřicet a jeho syn je v pubertě. A on se z toho může zbláznit. Stalo se to prostě jednoho dne, kdy jeho dítě začalo práskat dveřmi, nosit špatné známky a odpovídat nanejvýš slovem: nepruď.

Turné: Jak se stát diktátorem

Turné: Jak se stát diktátorem

12. 01. 2020

Kdo z nás někdy nesnil o tom, že bude vládnout vlastní zemi? Tato nekorektní příručka by mohla sloužit jako vtipný návod, jak se stát diktátorem.

Rozhovor s Markétou Lukáškovou

Rozhovor s Markétou Lukáškovou

3. 11. 2019

Markéta Lukášková pochází z Českých Budějovic. Před maturitou jezdila rok do Prahy na žurnalistickou přípravku a pak nastoupila na brněnskou Masarykovu univerzitu.

Turné: Losos v kaluži

Turné: Losos v kaluži

6. 10. 2019

Cynická Bára není typ holky, která se ráno probudí se sexy rozcuchem, protáhne se a na první pokus vyfotí #nomakeup selfie, za kterou dostane 200 lajků, než dojde do koupelny.

Turné: Holčička a cigareta

Turné: Holčička a cigareta

6. 10. 2019

LiStOVáNí již podruhé přináší na jeviště další skvělou knihu Holčička a cigareta, kterou na většině scén před pěti lety doprovázel autor Benoît Duteurtre.

Turné: Mé dětství v socialismu

Turné: Mé dětství v socialismu

19. 08. 2019

U příležitosti 25. výročí Listopadu ´89 desítky známých osobností připravily mozaiku příběhů, emocí a vzpomínek na svá dětská léta v období socialismu a my ji po 5. letech uvádíme znovu. Vykreslují mimořádně plastický obraz doby, kterou zažila stále ještě naprostá většina z nás.

Turné: Český ráj

Turné: Český ráj

19. 08. 2019

Parta chlapů se pravidelně schází ve staré sauně za městem. Potí svoje těla i duše. Nemají jména, jen staré indiánské přezdívky. Tady je nikdo neruší, tady se cítí svobodní a mohou být těmi, kým doopravdy jsou. Jejich sebestředný svět rámují tragikomické vzpomínky na minulost i nejistota z vlastní budoucnosti. 

 

Turné: Můj příběh 9.58

Turné: Můj příběh 9.58

7. 04. 2019

LiStOVáNí střílí do dalších neobjevených žánrů, a to přímo do dvou: do sportovní literatury a životopisu. Kniha vypráví o nejrychlejším sprinterovi všech dob, Usainu Boltovi - nejrychlejším člověku na světě. 

Turné: Hry bez hranic

Turné: Hry bez hranic

27. 01. 2019

Mladý programátor Filip si užívá všeho, co dnešní svět nabízí dobře placeným profesionálům: cestování, drogy, sex bez závazků. Vydělávat na pohodlný život vývojem návykových her a těžbou osobních dat možná není dvakrát morální, ale když to nebude dělat on, bude to přeci dělat někdo jiný, ne? 

Turné: Legenda Z+H

Turné: Legenda Z+H

23. 01. 2019

LiStOVáNí vyjímá z pestrobarevné žánrové palety jednu výjimku - cestopis. Navíc, jeho autory jsou opravdové legendy, Miroslav Zikmund a Jiří Hanzelka. Popasovat se s knihami, které více než po padesáti letech upravil Miroslav Zikmund, je opravdová výzva. 

 

Rozhovor s Michalem Kašpárkem

Rozhovor s Michalem Kašpárkem

6. 01. 2019

Michal Kašpárek je šéfredaktorem webu Finmag a autorem zatím jedné knihy, novely Hry bez hranic. Než ji v září 2018 vydal, vystudoval žurnalistiku a teorii audiovizuálních médií na Masarykově univerzitě a psal mimo jiné pro Reportér a Radio Wave. Dodnes píše tištěné i online komentáře, rozhovory a recenze knih a filmů.

Turné: Doppler

Turné: Doppler

24. 10. 2018

Doppler, hlavní hrdina knihy, spadne v lese z kola a začne přemýšlet o svém životě, který mu připadá moc "pilný". Svou hlubokou osobní krizi řeší tím, že opustí ženu a děti a přestěhuje se do lesa. Společnost mu dělá losí mládě, jehož matku zastřelil kvůli masu.

Rozhovor s Markem Šindelkou

Rozhovor s Markem Šindelkou

2. 10. 2018

Marek Šindelka je dvojnásobným držitelem ceny Magnesia Litera za prózu. V roce 2012 ji získal za sbírku povídek Zůstaňte s námi (Odeon, 2011) a v roce 2017 za román Únava materiálu (Odeon 2016). Vystudoval kulturologii na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy a scenáristiku a dramaturgii na FAMU.

Turné: Svatá Barbora

Turné: Svatá Barbora

18. 09. 2018

Mladá novinářka Andrea dostala za úkol napsat článek o tzv. kuřimské, nikdy neobjasněné kauze, kterou před několika lety žila celá republika. V jejím středu stála dospělá žena vydávající se nejprve za jedenáctiletou dívku a později v Dánsku za stejně starého chlapce.

Rozhovor s Keithem Stuartem

Rozhovor s Keithem Stuartem

7. 09. 2018

Keith Stuart pracuje jako novinář pro deník The Guardian, kde píše hlavně o počítačových hrách. Dříve přispíval do známého herního časopisu Edge i jiných periodik zaměřených na herní průmysl a publikoval články o digitálním a interaktivním umění v časopisu Frieze.

Turné: Kluk z kostek

Turné: Kluk z kostek

15. 08. 2018

Alex svou ženu Jody miluje, ale zapomněl, jak jí to dát najevo. Zbožňuje i svého autistického syna, ale ani za mák mu nerozumí. Sam je plný překvapení a svět je pro něj hádanka, kterou bez pomoci nedokáže rozluštit.

Turné: Byl jsem při tom

Turné: Byl jsem při tom

14. 03. 2018

Světoznámý příběh duševně a citově retardovaného Davida Záhrabníka, který až do zralého věku nepoznal skutečný svět jinak než z televize a který je po smrti svého dobrodince do něj vržen rovnýma nohama.

Turné: Nejlepší kniha o fake news!!!

Turné: Nejlepší kniha o fake news!!!

13. 03. 2018

Miloše Zemana můžete přijít volit až v druhém kole! Ta zpráva byla, jak jistě víte, falešná, asi jako ta raketa mířící na Hawai. Média, politici, sociální sítě - ze všech těchto zdrojů se na nás neustále valí dohady o tom, kdo, jak a proč se nás snaží dezinformovat.