Skip to main content
Ukázka: Nejlepší kniha o fake news!!!

Ukázka: Nejlepší kniha o fake news!!!

1. 03. 2018

S pojmem fake news se již každý nepochybně setkal. Kouká na nás z obálek novin, internetových stránek a není dne, aby se neobjevil na twitterovém účtu amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Rozhovor s Milošem Gregorem

Rozhovor s Milošem Gregorem

1. 03. 2018

Miloš Gregor (31 let) působí na katedře politologie Masarykovy univerzity v Brně. Odborně se věnuje volebním kampaním, politické komunikaci a analýze propagandy.

Turné: A taková to byla láska

Turné: A taková to byla láska

20. 01. 2018

Zničehonic stojí manžel třicetileté Chloé u dveří s kufrem v ruce a oznamuje jí, že od ní odchází. V šoku a bolesti ji odváží tchán, starý nepříjemný mrzout Pierre, na svoji chalupu. 

Turné Co by můj syn měl vědět o světě

Turné Co by můj syn měl vědět o světě

17. 01. 2018

Fredrik Backman (autor knihy Muž jménem Ove) vtipně stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století v půvabné knize plné upřímných obav a nepodmíněných vyznání lásky, která zasáhne srdce všech rodičů, a to dokonce i těch budoucích, potencionálních.

Turné Závěrka s autorem Milošem Urbanem

Turné Závěrka s autorem Milošem Urbanem

14. 01. 2018

Závěrka je milostná novela o prokletí doby, kdy se každý může stát fotografem a udělat alespoň jednu dobrou fotku. Důležitá je motivace. Motivací Matěje Runda je Věra, půvabná mladá žena, která si neuvědomuje svou fotogeničnost – svou krásu „na druhý pohled“. Matěj tento její dar objeví, ale má zásadní problém: neumí fotit.

Konto Maya

Konto Maya

4. 01. 2018

Vážení a milí, kolegové Jakuba Zedníčka z Městského divadla Brno založili u Raiffeisen banky účet pro podporu Lenky Janíkové a její malé dcerky. Na účet můžete přispět každý dle svých možností jednorázově / pravidelně, i cena malého panáka se počítá! Číslo (korunového) účtu: 435968002/5500

 

Smutné oznamení

Smutné oznamení

2. 01. 2018

Je nám strašně líto oznámit, že při automobilové nehodě zemřel náš kolega a kamarád, Jakub Zedníček. Myslíme na něj i na jeho rodinu. Kubo, budeš nám moc chybět.

LiStOVáNí slaví 15 let! aneb Ahoj Nazdar Čau turné

LiStOVáNí slaví 15 let! aneb Ahoj Nazdar Čau turné

10. 11. 2017

Kompovaný večer v režii Alana Novotného a Lukáše Hejlíka a dalších herců projektu LiStOVáNí. Bude to sranda, bude tam kvíz, budou tam písně, budou tam soutěže a přesto se nejedná o politickou či reklamní akci. Jen oslava projektu LiStOVáNí na jeho nejvěrnějších scénách!

Rozhovor s Milošem Urbanem

Rozhovor s Milošem Urbanem

10. 11. 2017

Miloši, máš před sebou slušnou šňůru, #Urban50tour. Co všechno přinesla do tvého života „Padesátka“?

Pohodu a zklidnění, radost z obyčejných věcí, život starého mládence, který si může dělat, co chce, pokud mu na to zbývají síly a peníze.

Ukázka: Závěrka

Ukázka: Závěrka

16. 10. 2017

Oči plující zimním podvečerem, kolem nich tvář; dvě temná světélka ve světle bílém. Spěchající postava, proplétá se mezi bundami a kabáty na zalidněném, všemi směry se rozbíhajícím a zase do středu se vracejícím náměstí Republiky.

Ukázka: Co by můj syn měl vědět o světě

Ukázka: Co by můj syn měl vědět o světě

16. 10. 2017

No. Takže já jsem tvůj tatínek. Mám dojem, že už to začínáš chápat. Až doteď ses jen tak vezl a nechával všechnu práci na nás, ale podle mých informací je ti už rok a půl, a tudíž jsi už dost starý na to, aby ses začal leccos učit. Různé fígle a tak. K tomu se stavím velmi pozitivně, to ti klidně říkám rovnou.

Ukázka: Opravář osudů

Ukázka: Opravář osudů

6. 10. 2017

George Novak přijede do Prahy, aby pátral po svých českých kořenech. Nakonec ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? A kdo je Vera, sousedka a přítelkyně plná pochopení, ale i tajemství?

Robert Fulghum jako Opravář osudů na turné po ČR

Robert Fulghum jako Opravář osudů na turné po ČR

25. 09. 2017

Americký spisovatel Robert Fulghum se opět vrací do Česka, aby vyjel s projektem LiStOVáNí představit svou novou knihu Opravář osudů. Uvidíte také divadelní představení z knihy Co jsem to proboha udělal? a pak budete mít možnost si s Robertem Fulghumem popovídat a nechat si podepsat knihy. Několik z jeho titulů bude i na místě výhodně k mání.

Rozhovor s Torey Hayden

Rozhovor s Torey Hayden

25. 08. 2017

Knihy Torey Hayden si získaly fanoušky v mnoha zemích světa a čeští čtenáři mezi nimi nechybí. Slavná autorka a speciální pedagožka zanedlouho navštíví Českou republiku, aby se zúčastnila turné s projektem ListOVáNí, který přináší scénické čtení knihy Zvíře.

Turné Zvíře s Torey Hayden

Turné Zvíře s Torey Hayden

7. 08. 2017

Na září připravujeme velké turné s knihou ZVÍŘE za účasti autorky Torey Hayden, hvězdy ve svém oboru dětské psychoterapie! Po představení bude následovat diskuze, autogramiáda a prodej knih.
Jsou knihy, které pohladí, zatímco jiné jdou čtenáři proti srsti – přesto se od nich ale nemůže odtrhnout.

Rozhovor s C.D. Paynem

Rozhovor s C.D. Paynem

30. 05. 2017

C.D.Payne se vrací do Česka! Tentokrát to bude ještě šílenější šňůra než ta před pěti lety. Za tu dobu vydal jeho nakladatel (Jota) několik jeho dalších skvělých románů a LiStOVáNí je teď představí v téměř třiceti městech na červnovém Turné v hajzlu 2.

Turné v hajzlu

Turné v hajzlu

9. 05. 2017

Po loňském červnovém turné s Robertem Fulghumem přiváží LiStOVáNí na šňůru po Česku další hvězdu, autora kultovního Mládí v hajzlu, C.D.Payna. V akci uvidíte hned několik jeho knih (Mládí v hajzlu, Neviditelný, Nestydaté plavky či jeho poslední vydanou knihu, Zázrak v plechovce). 

Ukázka: Zázrak v plechovce

Ukázka: Zázrak v plechovce

8. 05. 2017

Wilder S. Flint ujížděl po Highway 46 na jih kolem ohijského Ashtabuly, když natrefil na budovu ve tvaru kuřete. Propracovaný štukovaný exteriér připomínal křídla. Po obou stranách vstupních dveří se tyčily velké kuří nohy vymodelované z cínu.

Turné Na první pohled

Turné Na první pohled

8. 04. 2017

Jako každý večer sleduje Arthur Dreyfuss svůj oblíbený seriál, když vtom někdo zaklepe na dveře. V trenkách se šmouly jde otevřít a nevěří vlastním očím: za dveřmi stojí Scarlett Johanssonová, hollywoodská hvězda, která byla v různých anketách několikrát zvolena nejkrásnější ženou světa.

Turné Život k sežrání

Turné Život k sežrání

8. 04. 2017

Benjamin, pro všechny krátce Ben, žije s matkou na předměstí Paříže, chodí na sedmiletý gympl a je v pohodě. Jen ostatní jsou trochu nervózní... Ben váží o dvacet kilo víc, než by měl. Nezbývá než nastartovat vůli, přečkat výsměch spolužáků a pokusit se zhubnout.