Skip to main content
Rozhovor s Milošem Kratochvílem

Rozhovor s Milošem Kratochvílem

2. 10. 2014

Všichni na stromy! S Milošem Kratochvílem o Prázdninách blbce č.13
"Dokud nebudou známkováni i učitelé a my všichni dospělí, nemají známky na vysvědčení nijak zvlášť objektivní hodnotu...", takhle rázně začíná vaše poslední kniha...

Na slovíčko s Petrou Bučkovou

Na slovíčko s Petrou Bučkovou

1. 10. 2014

Narozena v Brně, vyrostla v Táboře, nyní žije v Praze. Po absolutoriu na brněnské JAMU přijala angažmá v Divadle Petra Bezruče v Ostravě, kde ji čekaly např. Lady Macbeth -Shakespeare - Macbeth, rež.Martin Františák), Lula -Zběsilost v srdci, rež. J. Mikulášek.

Rozhovor s Dušanem Taragelem

Rozhovor s Dušanem Taragelem

11. 09. 2014

Legendární komix Jozefa "Danglár" Gertliho zpracovaný v LiStOVáNí jako časovaná bomba. Za tímto počinem stojí kolektiv nejlepších slovenských autorů. Na překladu se pro změnu podílel kolektiv autorů těch nejlepších českých. Slovenská bondovka, psaná stylem druhořadého zámořského autora, ve které agent Roger Krowiak,

Rozhovor s Ivou Procházkovou

Rozhovor s Ivou Procházkovou

26. 08. 2014

Autorka knih pro děti a mládež Iva Procházková s LiStOVáNím vyráží na turné již s třetí knihou, tentokrát je to Eliáš a babička z vajíčka, přečtěte si rozhovor s ní a těšte se na další parádní představení, turné startuje již 31.8.!

Rozhovor se Zdenkem Mertou

Rozhovor se Zdenkem Mertou

26. 01. 2014

Zdenek Merta patří mezi respektované skladatele a producenty hudebního divadla. Kniha Pražská svatba a jiné erotické povídky je jeho prvotinou, kterou jsme zařadili do svého repertoáru. LiStOVáNí bude mít poprvé, za dobu své existence, živý hudební doprovod a to v podání Zdenka Merty osobně!

Rozhovor s Lukášem o Listování

Rozhovor s Lukášem o Listování

19. 12. 2013

V lednu chystáme jednu z největších Tour za dobu našeho působení (32 představení, 32 měst za pouhých 13 dní), na kterou vyrazíme opět společně s autorem, tentokrát mistrem, kterého zná celý svět, Danem Brownem a jeho knihou Inferno. Veronika Fašínová, vyzpovídala Lukáše, který ji odpověděl na otázky o Brownovi, Infernu a LiStOVáNí vůbec...

Rozhovor s Pavlem Oubramem

Rozhovor s Pavlem Oubramem

6. 12. 2013

Nejvtipnější knihu roku 2012, tedy knihu, která tento rok získala cenu Roalda Dahla, uvede LiStOVáNí s poměrně novým obsazením, jakkoliv s projektem oba herci už spolupracovali. Gustav Hašek byl hlavním protagonistou knihy Nicka Cavea Smrt Zajdy Munroa, Pavla Drtinová, kterou teď můžete v televizi vídat jako Simonu v Ordinaci...

Rozhovor s Lukášem Hejlíkem

Rozhovor s Lukášem Hejlíkem

23. 04. 2013

Spisovatel Timur Vermes se chystá přijet svou knihu UŽ JE TADY ZAS osobně s LiStOVáNíM pokřtít do Prahy 16.10.2013 od 20,00 hod do divadla Minor. LiStOVáNí Vás pak s tímto představením navštíví ve 25 městech ČR, přečtěte si krátký rozhovor s Lukášem na téma "Už je tady zas Tour".

Rozhovor se Stephenem Clarkem

Rozhovor se Stephenem Clarkem

23. 04. 2013

Stephen Clarke se chystá do České republiky na velké MerdeTour, aby s projektem LiStOVáNí
představil svou novou knihu Faktor Merde, tedy pátý díl známých bestsellerů. Brit žijící ve Francii níže v rozhovoru s Nikolou Ulčákovou přiznává, že žije jako Pařížan a píše o tom.

Rozhovor s Timurem Vermesem

Rozhovor s Timurem Vermesem

23. 04. 2013

16.10. vyráží tým LiStOVáNí na další tour. Tentokrát to bude s knihou, která vyšla před rokem v Německu, kde se stala okamžitě hitem a k dnešnímu dni se jí prodalo více než milion výtisků. Práva na její vydání zakoupili nakladatelé z pětatřiceti zemí světa. Bude kniha, kterou vydává nakladatelství Argo slavit stejný úspěch i u nás?

Lukáš Hejlík o Mrtvých holkách

Lukáš Hejlík o Mrtvých holkách

13. 03. 2013

Turné Mrtvý holky končíme v pondělí 18. března a to rovnou na třech místech, na Gymnáziu a SOŠPg v Nové Pace v 17:00, na Zámku Lomnice nad Popelkou v 18:30 a v Kině Jitřenka Semily ve 20:00. Lukáš Hejlík poskytl rozhovor Aleně Vedralové, vedoucí Městské knihovny Lomnice nad Popelkou, před pondělním LiStOVáNÍm v zámeckém sklepení.

Rozhovor s Milošem Urbanem

Rozhovor s Milošem Urbanem

27. 02. 2013

Před březnovým turné Nikola Ulčáková zpovídala Miloše Urbana, předního českého spisovatele. Během rozhovoru proletěli světy, o kterých autor několika úspěšných titulů píše, které žije, které si vytváří, aby žil spokojeněji, co ho malinko i více trápí a čeho se jako malý bál. Čtěte, stojí za to! A samozřejmě si nenechte ujít jeho Mrtvý holky v LiStOVáNí!

Rozhovor s Karim Hotakainenem

Rozhovor s Karim Hotakainenem

12. 01. 2013

Nikola Ulčáková oslovila autora knihy Slovo boží Kariho Hotakainena a do češtiny pro Vás přeložila zajímavý rozhovor. O psaní, ,,blahodárné" hudbě, lásce a penězích, životních hodnotách a především o tom, jak se sám autor těší na oživení jeho díla v podobě LiStOVáNí se dočtete v následujícím textu.

Rozhovor s Lukášem Hejlíkem

Rozhovor s Lukášem Hejlíkem

22. 11. 2012

Stalo se již téměř pravidlem, že ke každému novému představení žádáme o rozhovor autora knížky a jelikož máme premiéru tentokrát ve znamení velkých oslav kulatého výročí vzniku našeho projektu LiStOVáNí, požádala Nikola Ulčáková o rozhovor koho jiného než jednoho ze zakládajících členů a to Lukáše Hejlíka.

Ján Uličianský po premiéře

Ján Uličianský po premiéře

23. 10. 2012

Po každém představení Malé princezny následuje beseda a autogramiáda s autorem knihy Jánem Uličianským, na níž nám autor odpověděl na otázku jakou má první zkušenost s námi, tedy s LiStOVáNím. Podívejte se na video, kde je ukázka z premiéry i záznam rozhovoru.

Ján Uličiansky

Ján Uličiansky

2. 10. 2012

J. Uličiansky není v oblasti literatury nováčkem. V prostoru tvorby pro děti se pohybuje tři desetiletí. Jeho pohádky se vyznačují plynulými přechody mezi fantazií a realitou, hravostí a silným etickým i filozofickým poselstvím. S touto charakteristikou koresponduje i Malá princezna, na Slovensku oceněná jako Nejkrásnější slovenská kniha 09.

Mládí v hajzlu je pro mě biblí

Mládí v hajzlu je pro mě biblí

11. 09. 2012

Cyklus LiStOVáNí pořádá Lukáš Hejlík už téměř deset let. Zve na divadelní jeviště autory z České republiky i zahraničí a netradiční formou scénických čtení divákům představuje známé knižní tituly. Nyní dvaatřicetiletý herec a moderátor pozval amerického spisovatele C. D. Paynea autora série knih Mládí v hajzlu.

C. D. Payne

C. D. Payne

14. 08. 2012

Čeká nás nové turné, 26 představení a 20 měst, na kterém nás bude doprovázet americký volnomyšlenkář a spisovatel C.D. Payne. Součástí každého představení bude i beseda s autorem, autogramiáda a prodej jeho knih. A jak se C.D. Payne do České republiky těší?

Kristýna Kalinová

Kristýna Kalinová

23. 03. 2012

Kristýna Kalinová je členem týmu výživových poradců společnosti Wellnessia, která se specializuje na individuální poradenství v oblasti redukce váhy a zdravého stravování. Kristýna pro svou lásku ke gastronomii vystudovala kromě jiného i obor kuchaře.

Markéta Hejkalová

Markéta Hejkalová

18. 03. 2012

Projekt LiStOVáNí po ekonomické knize přináší na divadelní prkna další neobvyklý text a odpovídá tak na poznámky svých diváků, že neudělal "snad už jen kuchařku". Pár dní před premiérou představení U nás v Evropě nám poskytla rozhovor autorka knihy, která nás bude doprovázet na všech stálých scénách.