Skip to main content
Žáci a učitelé ZŠ Zelená, Havířov – Životice

Žáci a učitelé ZŠ Zelená, Havířov – Životice

12. 03. 2024

Milé Listování, ještě jednou bychom vám chtěli poděkovat za představení knihy „Eliáš a babička z vajíčka“. Jsme moc rádi, že jste k nám už podruhé přijeli. Opět jste nás velmi pobavili a motivovali k přečtení knihy, která i díky vám vypadá opravdu zajímavě.

Recenze v médiích: Smrt Zajdy Munroa - Nick Cave

Recenze v médiích: Smrt Zajdy Munroa - Nick Cave

4. 01. 2017

Hlavní hrdina po sebevraždě své ženy naloží malého synka Zajdu juniora do žlutého Fiatu Punto a putují od jedné zákaznice k druhé. Smyslem ovšem není jen prodat jim něco z kosmetických přípravků, ale dostat je do postele. To je pro Zajdu Munroa celoživotní náplň a smysl života, o jehož pravidlech chce poučit i synka.

Turné Šmodrcha - ZŠ Pardubice

Turné Šmodrcha - ZŠ Pardubice

19. 04. 2016

V ú­te­rý 5. dub­na 2016 se v po­slu­­chárně na­ší ško­ly usku­­tečni­lo scénické čtení kni­hy Šm­od­r­cha, brit­ského au­to­ra Ar­chie Kimp­to­na. Knížku o po­pleteném ko­či­čá­kovi před­stavi­­li žákům 2. a 4. tříd her­­ci Lukáš Hej­­lík a Vě­ra Hol­lá. Po před­sta­vení násle­dova­la be­se­da, pro­dej knih a au­togra­mi­á­da s au­to­rem.

Listování knihou Manolito...

Listování knihou Manolito...

12. 10. 2015

Listování knihou Manolito Brejloun v Brně se zúčastnila i Elvira Lindo!
Knižní hrdina Manolito Brejloun je v rodném Španělsku velkým fenoménem. Do češtiny byly zatím přeloženy tři z osmi knih s příhodami tohoto malého rošťáka. Jeho autorka Elvira Lindo je právě nyní v ČR a účastní se turné s ...

Listování podruhé

Listování podruhé

28. 04. 2015

- komentář paní učitelky
„Kluci se dělí na dva typy: ty, co už to dělali, a ty, co ještě ne. První typ se pak dále dělí na ty, co mluví pravdu, a ty, co kecaj..." Tak nějak podobně začínalo představení na námět knihy M. Oliviera Život k sežrání a mně už hlavou běželo, 

Yannets Levi report

Yannets Levi report

3. 03. 2015

V prosinci loňského roku jsem strávil 3 dny s LiStOVáNím na krátkém turné s mou knihou Dobrodružství strýčka Ludvíka. Představení jsem sledoval celkem asi 8 krát, a pokaždé to byl vysloveně požitek. Díky interakci s publikem (dětmi i dospělými) to bylo pokaždé jiné a jedinečné.

Co jsem to proboha udělal?

27. 01. 2015

A je tu opět Listování a tentokrát jsou to zajímavé postřehy, vzpomínky, příběhy, které zachytil Robert Fulghum a pro diváky Listování herecky ztvárnili Alan Novotný a Lenka Janíková. A k velkému překvapení všech se akce účastnil i sám Robert Fulghum, bohužel jen na plátně,

Není to „jen" jeden z řady herců

27. 12. 2014

Před několika lety jsem jaksi mimochodem v televizi zahlédl kterýsi díl seriálu „Ošklivka Katka".
Hlavní mužský představitel mě čímsi zvláštním způsobem zaujal. Ne jen tím, že hrál opravdu dobře a do žánru jakési parodie znamenitě zapadl.

Listování – Legenda Z+H

Listování – Legenda Z+H

25. 11. 2014

Ohlasy dětí ze základní školy Kounov, kteří byli na Listování, 21. listopadu 2014, poprvé. Osmý a devátý ročník.

Jabloni posvátná, pomoz mi, ať nejsem debil!

Jabloni posvátná, pomoz mi, ať nejsem debil!

26. 10. 2014

Vytvořit inscenaci spojující zájem současně dětského a dospělého publika můžeme považovat za leckdy nevylousknutý oříšek. Avšak některá česká divadla se s tímto umem poprala a dala vzniku hrám, při nichž se zabaví jak dítka, tak jejich dospělý doprovod.

Jak se ve škole učí mimozemšťan?

Jak se ve škole učí mimozemšťan?

26. 10. 2014

Znáte to, konec školního roku – huráááá, poslední červnový den, předání vysvědčení a pak prázdniny. Jenže, co když na vysvědčení není přehlídka samých jedniček, ale vloudí se i nějaká horší známka – třeba i víc a rodiče pro to nemají pochopení.

Ekonomie trošku jinak

20. 08. 2014

Dne 25. 6. 2014 jsme se Střední školou KNIH a Gymnáziem Globe navštívili Moravskou zemskou knihovnu. Součástí naší návštěvy bylo tzv. scénické čtení, které spadá do projektu Listování.

Na slovíčko s Pavlem Oubramem

Na slovíčko s Pavlem Oubramem

10. 07. 2014

Pavel Oubram se narodil v Praze, kde vystudoval Gymnázium Ústavní a poté také Vyšší odbornou školu hereckou pod vedením Jana Hartla a Evy Hodinové, kde pracoval i s režiséry Helenou Glancovou či Otomarem Krejčou.

Abonomá Listování v Divadle Prostějov

6. 07. 2014

Opakovaně jsme se v Městském divadle v Prostějově přesvědčili, že pořady Lukáše Hejlíka a jeho kolegů z LiStOVáNí se líbí. Od ledna do června jsme v Prostějově „listovali" pravidelně jednou za měsíc. Na programu bylo Inferno Dana Browna, Pražská svatba Zdenka Merty...

S čím si hraje „Herodes“ na toaletě?

18. 06. 2014

Listování mě začíná čím dál tím víc bavit a vždy se těším na další měsíc, s čím mě dámy a pánové okolo Lukáše Hejlíka překvapí tentokrát. Když jsem poprvé navštívil projekt Listování, byl jsem mile překvapen pro mě novým formátem – tzv. scénickým čtením.

Lupiči ponožek v brněnské Redutě

24. 04. 2014

Dříve jsem se těšila na to, až můj syn povyroste a budeme spolu chodit do divadel, na výstavy a číst spoustu krásných knížek. Ta doba teď pomalu nastává a nejen já si ji začínám užívat.

Sotva jsem dopsal jednu recenzi a už mám psát druhou?! MERDE!

24. 04. 2014

Faktor Merde... Kniha Stephena Clarka, anglického Francouze, kterého jistě všichni znáte, byla textem, ze kterého čerpalo druhé Listování v pondělí 7.4. Představení se zúčastnil i samotný autor.
Stephen Clark v rámci Merde Tour 2 navštíví 10 českých měst a jak sám řekl, ve volném čase se snažil naučit názvy všech těchto míst

Listování – Byl jsem při tom

24. 04. 2014

V pondělí 7. 4. se v Knihovně Jiřího Mahena hrála hned dvě představení z cyklu Listování. První neslo název Byl jsem při tom ( k tomu druhém se vrátím v další recenzi). Nemyslím, že kniha, která byla podkladem pro toto Listování, je všeobecně známá

Slovo boží v HaDivadle

1. 04. 2014

V neděli 23. 3. jsem měl tu báječnou možnost zúčastnit se Listování, neboli scénického čtení. Pro ty, kdo o tomto typu vystoupení nic netuší: jedná se divadelní představení, ve kterém herci ztvární každý měsíc jednu z knih od světoznámého autora. Při tom se snaží svým pojetím textu zaujmout a přiblížit knihu divákům, obzvláště pak studentům, ...

Listování podruhé

22. 12. 2013

V říjnu jsme se již podruhé v naší základní škole zapojili do projektu Listování. Tentokrát jsme přivítali osobně zakladatele a jednoho z hlavních organizátorů Listování – herce Lukáš Hejlíka a jeho kolegu Alana Novotného.