Skip to main content

Byl jsem při tom

 |  Aktuality

Předně zveme 10.2. v 20 hodin do divadla Minor na premiéru knihy BYL JSEM PŘI TOM od známého kontroverzního autora, Jerzy Kosinskiho. Brněnská premiéra 3.2. dopadla skvěle a já Vás už teď můžu pozvat ve videoukázce či fotogalerii.

Škoda jen, že jsme tento titul nenasadili o měsíc dva dříve, závěrečná pointa, kdy chtějí ze zaostalého zahradníka udělat prezidenta Spojených státu s dedukcí, že "když nemá minulost, mluví stručně a vypadá dobře v televizi", by byla možná aktuálním návodem i v našich volbách. Představení Vás mrazí i rozesmívá, povedlo se. Na místě budou k prodeji všechny v ČR vydané knihy Jerzy Kosinskeho (Byl jsem při tom, Kroky, Schůzka naslepo, Nabarvené ptáče, Kokpit).

 

Další představení:
12.2. Bratislava Štúdio 12
17.2. České Budějovice Malé divadlo JČD
26.2. Havlíčkův Brod Kavárna U Notáře

Byl jsem při tom (Jerzy KosiNski)

Světoznámý příběh duševně a citově retardovaného Davida Záhrabníka, který až do zralého věku nepoznal skutečný svět jinak než z televize a který je po smrti svého dobrodince do něj sice vržen rovnýma nohama, šťastnou náhodou se však dostane ihned do nejvyšších kruhů, kde každou jeho prostoduchou myšlenku díky obyčejnému nepochopení interpretují jako geniální ekonomický či politický vhled. A protože neprosazuje ničí zájmy (ani ty svoje), stává se z něj nečekaně hvězda, okolo které všichni krouží a každý si do ní promítá své vlastní přání a touhy. Příběh, který nezestárne v žádné době.
- účinkují: Tomáš Drápela, Věra Hollá a Pavel Oubram
- pod záštitou US Embassy
- v překladu Jana Jiráka vydalo v roce 2010 nakladatelství Dokořán